Ahmet Ağaoğlu, Ahmet Nur Çebi, Ali Koç ve Burak Elmas Habertürk’e Konuk Olacak

13.07.2021 - 09:00

Ahmet Ağaoğlu, Ahmet Nur Çebi, Ali Koç ve Burak Elmas Habertürk’e Konuk Olacak

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Burak Elmas Habertürk ekranlarında ortak canlı yayına çıkacak. Yayıncı kuruluş sorunundan son yayımlanan Kulüpler Birliği bildirisine kadar birçok konuya değinmesi beklenen başkanların bu yayınını, Çarşamba günü 21.00’den itibaren Habertürk ekranlarından takip edebilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde Kulüpler Birliği, birtakım sorunları içeren bir bildiri yayımlamıştı. Yayıncı kuruluş, yabancı sınırı ve benzeri konulara değinilen bu bildiride maçlara çıkmama seçeneği de gündeme getirildi. Bu bildirinin ardından Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başkanlarının Habertürk ekranlarına çıkacağı dile getirildi. Yayının günü ve saati de belli oldu. Çarşamba günü 21.00’de 4 başkan Habertürk ekranlarında olacak.

Bildiride Topluca Protesto Maddesi Bulunuyordu


Kulüpler Birliği tarafından yayımlanan bildirinin ilk hâlinin daha ağır olduğu iddia edildi. Değiştirilen ilk açıklamada, ligden çekilme, yayıncı kuruluşun teminat mektubunun bozdurulması ve mali genel kurulu topluca protesto etmek gibi maddeler yer aldı.

Çebi'nin metni okumasıyla birlikte, Gümüşdağ'ın, "Bu metin çok ağır olmuş. Ben birçok evrak geldi. Bunları imzaladım. Okumamıştım" demesi üzerine başta Ahmet Ağaoğlu olmak üzere, Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Giresunspor temsilcileri de benzer reaksiyon gösterdi.

Bunun üzerine Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, "Arkadaşlar niye imzalamıyorsunuz? Ben okudum da imzaladım. Siz önünüze gelen evrakları okumadan mı imzalıyorsunuz?" diye reaksiyon gösterdiği belirtildi.

Galatasaray'ın yeni Başkanı Burak Elmas'ın ise, "Bu belge imzalanmadığı takdirde biz Kulüpler Birliği'nden çekileceğiz, bir daha Galatasaray olarak toplantılara katılmayacağız" dediği öğrenildi.

Başkanların beIN Sports’a Çıkmaması Dikkat Çekti


Kulüpler, TFF ve yayıncı kuruluş beIN Sports üçgeninde sorunlar bir türlü son bulmuyor. TFF’nin ihtarı sonrasında beIN Sports’un halen ödeme yapmaması sorunların çözüme kavuşmamasına sebep oldu. Başkanların ortak yayın için beIN Sports’a çıkmamaları da bu sorunların devam ettiğini futbolseverlere düşündürttü.

Ahmet Ağaoğlu, Ahmet Nur Çebi, Ali Koç ve Burak Elmas’ın katılacağı yayında beIN Sports ile yaşanan sorunlarla birlikte yabancı sınırı, kulüp lisans talimatları, MHK ve disiplin kurulu atamaları gibi konulara değinilmesi bekleniyor. Bu tarihi yayını, Çarşamba günü 21.00’den itibaren Habertürk ekranlarından takip edebilirsiniz.