Basketbol Süper Ligi Yayın İhalesinde Teklif Veren Kanal Çıkmadı

09.07.2021 - 19:43

Basketbol Süper Ligi Yayın İhalesinde Teklif Veren Kanal Çıkmadı

Futbolda sık sık gündeme gelen yayıncı krizinin farklı bir boyutu basketbolda görüldü. Tivibu Spor’un 3 sezondur yayınladığı Basketbol Süper Ligi’nin yeni sezonu için yapılacak ihaleye teklif veren herhangi bir kanal çıkmadı.

Geçtiğimiz sezonun sonuyla birlikte Tivibu Spor’un Basketbol Süper Ligi yayın anlaşması sona erdi ve gözler ihaleye çevrildi. İhalenin normal şartlar altında Haziran sonu yapılması gerekiyordu ama henüz ihale yapılamadı. FutbolMedya’nın haberine göre ihalenin yapılamama sebebi teklif veren kanalın çıkmamasıydı. Tivibu Spor’un ihaleye girmeyeceğini açıklamasının ardından gözler farklı platformlara çevrilmişti ama henüz diğer platformlardan somut bir adım atılmadı.

İhale İkinci Kez Ertelendi


3 sezon önce Tivibu Spor ekranlarından yayınlanmaya başlayan Basketbol Süper Ligi, daha öncesinde beIN Sports ekranlarından basketbolseverlerle buluşuyordu. Tivibu’nun anlaşmasının bitmesinin ardından beklentiler Basketbol Süper Ligi için Tivibu’nun yine ihaleye gireceği ama bu ihaleyi kazanmak için agresif olmayacağı yönündeydi. Ancak beklentiler gerçekleşmedi.

Tivibu’nun teklif vermemesi sonrasında geçtiğimiz haftalarda yapılması beklenen ihale ertelendi. Geçtiğimiz günlerde ikinci kez ihalenin yapılması planlanıyordu ama farklı platformlardan teklif gelmeyince ihale ikinci kez ertelenmiş oldu. 2021/22 sezonundan 2023/24 sezonları arasını kapsayan ihalenin nasıl sonuçlanacağı merak konusu.

Basketbol Süper Ligi’nde Önümüzdeki Sezon Şifreli Olmayabilir


Pay TV platformlarının büyük bir bölümü pandemiden dolayı olumsuz etkilendi ve bu sebeple güç kaybetti. beIN Sports’un halihazırda Türkiye Futbol Federasyonu’ndan indirim talebinde bulunduğu biliniyor. Bunun yanında elindeki en güçlü içeriklerden UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ni de kaptırdı. Dolayısıyla yüksek bir teklif vererek Basketbol Süper Ligi yayın haklarını almaları kolay değil.

beIN Sports’un dışında D-Smart ve S Sport ihalede aktif rol oynaması beklenen diğer platformlar. S Sport’un üçüncü kanalını açmadan bu tarz bir ihalede aktif olması düşük bir ihtimal. D-Smart en kuvvetli aday gibi görünse de platformun önceliği biraz daha futbol içeriği.

Paralı platformların tamamında birtakım sorunlar mevcutken ve iki kez ihale iptal edilmişken ulusal bir kanalın ihaleye girebileceği tahmin ediliyor. Aynı futbol yayın ihalesi gibi basketbol yayın ihalesinde de önümüzdeki günlerin hareketli geçmesi bekleniyor.