Tahir Kum: Yayıncıya Bir İhtarname Daha

08.07.2021 - 08:48

Tahir Kum: Yayıncıya Bir İhtarname Daha

beIN Sports ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki anlaşmazlığı sık sık köşesine taşıyan Tahir Kum, Türkiye Futbol Federasyonu’nun beIN Sports’a bir ihtarname daha çektiğini dile getirdi. Kum, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu konuda artık taviz vermeyeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Türkiye Süper Ligi yayıncısı beIN Sports, yıllardır sorunsuz bir şekilde sporseverlere hizmet veriyordu. Son birkaç yılda çeşitli sorunlar olsa da bu sorunlar bir şekilde çözüme kavuşturuldu. Covid-19 pandemisi sonrasında ise işler biraz daha değişti.

Dünyanın dört bir yanında yayınlar yapan beIN Sports, neredeyse her ülkeden indirim talebinde bulundu. Türkiye’de de indirim talebinde bulunan beIN Sports’un bu talebi kabul edildi ve sorun belli ölçülerde çözüme kavuşturuldu. beIN Sports’un indirim talepleri her ay devam etti ve 2021/22 sezonu öncesinde yeni bir indirim talebi gündeme geldi. 

beIN Sports’un indirim taleplerini sık sık gündeme taşıyan Tahir Kum, geçtiğimiz haftalarda yayıncıya ihtarname çekildiğini dile getirmişti. 7 Temmuz tarihindeki köşe yazısında yine yayın krizine değinen Kum, yayıncı beIN Sports’a yeni bir ihtarname daha çekileceğini iddia etti.

Her Yıl Yayın Krizi


Geçtiğimiz yıllarda sadece ihale dönemlerinde yayın krizlerinin olduğunu belirten Tahir Kum, beIN Sports yüzünden neredeyse her ay yeni bir kriz olduğunu dile getiriyor. Yeni bir ihtarname çekileceğini sözlerine ekleyen Tahir Kum’un beIN Sports ile ilgili kaleme aldıkları şu şekilde:

Eskiden ihaleden ihaleye konuşurduk, yazardık ‘yayın kaosu, yayın krizi’ diye. Şimdi Katarlı amcalar sayesinde son üç yıldır hemen hemen her sezon sonu yeni bir yayın krizi. Mayıs başında ödenmesi gereken 143 milyon TL hâlâ ödenmiş değil. Haziran başı ödenmesi gereken 700 küsur milyon (2021-22 sezonu yüzde 25 peşinatı) liradan da çıt yok. Kulüpler perişan. Artık bıçak kemiğe dayanmış, iki gün önce çıkmışlar TFF Başkanı Nihat Özdemir’e, “Bu işi 15 Temmuz’a kadar bitirin, yoksa teminat mektubunu geri isteyin” ultimatomu vermişler. TFF ihtarnameyi çekmiş, süre başlamış. Riva da bu defa pek taviz verecek gibi durmuyor.

Tahir Kum’un 7 Temmuz tarihinde “O Sevincin Sebebini Araştıracağım Sözü Öylesine Söylenmiş” başlıklı yazısını buradan okuyabilirsiniz.