Galatasaray’dan Levent Özçelik’e Destek Paylaşımı

07.07.2021 - 16:02

Galatasaray’dan Levent Özçelik’e Destek Paylaşımı

İtalya-İspanya Euro 2020 yarı final mücadelesinde Federico Chiesa’ya Inzaghi demesi sebebiyle eleştirilen Levent Özçelik’e Galatasaray’dan destek geldi. Levent Özçelik’in anlattığı zaferleri paylaşan Galatasaray, Özçelik’e destek verdi.

11 Haziran’da başlayan Euro 2020’de, oynanan mücadeleler kadar TRT spikerlerinin performansı da gündem oluyor. Yanlış telaffuzlar, oyuncuları tanımama ve benzeri sorunların yaşandığı Euro 2020 maçlarında TRT spikerleri sosyal medyada eleştirilerden nasibini alıyor. Dün oynanan İtalya-İspanya mücadelesinde de durum farklı değildi.

Federico Chiesa Inzaghi Olarak Aktarıldı

İtalya-İspanya mücadelesinin spikeri Levent Özçelik, birkaç pozisyonda Federico Chiesa’yı Inzaghi olarak telaffuz etti. Bunun yanında farklı oyuncuların telaffuzunda da birtakım sorunlar yaşandı. Yaşanan bu sorunların ardından Levent Özçelik sosyal medyada eleştirilerden nasibini aldı.

Bir kesim bunun eleştirilebileceğini, hatta dalgasının geçilebileceğini ama buna karşı öfkelenmenin doğru olmadığını savunurken, bir kesim bu hataların ilk hata olmadığını ve sürekli aynı şeylerin tekrarlandığını öne sürdü.

Maç esnasında yanlış telaffuzlarda bulunan Levent Özçelik ise yine maç sırasında özür diledi. Yıllarca Inzaghi’nin maçlarını anlattığını dile getiren Özçelik, dil sürçmesi yaşadığını belirtti. 

Levent Özçelik TRT’dir


Levent Özçelik’e destek paylaşımı yapan isimlerden biri TRT Spor sunucularından İbrahim Kırkayak’tı. Levent Özçelik’in hatayı yaptığını fark ettiği anda moralinin çok bozulduğunu dile getiren Kırkayak, şu ifadeleri kullandı.

Levent Özçelik unutulmaz Çarşamba gecelerinin zafer sesidir. Levent Özçelik okuldur. Levent Özçelik milyon tane futbolcuyu akılda tutup,30 yıldır bize aktarandır. Levent Özçelik'ten bir kelime öğrenmek gururdur. Levent Özçelik TRT'dir. Her okulda, her derslikler yılda bir yanlış zil çalar. Baba Chiesa'yı anlattı, oğul Chiesa'ya yetişti, İnzaghi ile bizi tarihi İtalya kadrosuna götürdü bu gece. Onun da her insan gibi milyon futbolcu, binlerce anlatım içinde bir duraksaması olmuştur. Levent Özçelik evimizin sesidir. Zaten o an morali bozuldu. Lütfen şimdi oturduğunuz o güzel evlerde Levent Özçelik'e bol şans gönderin, dua edin. Çünkü o sizden, Türkiye'den 17 Mayıs 2000 gecesi Galatasaray-Arsenal maçı penaltıları öncesi " haydi kalplerinizi Parken'e gönderin " demişti. Hadi...





Levent Özçelik’e destek olan diğer isimler ise şu şekildeydi:

Murat Bereket: 

Levent Özçelik benim için, Neuchatel maçının radyo anlatımında Tanju’nun 5.golünde kahkahalarına engel olamayan; Kopenhag’da Tanrı bizim almamızı istiyor diye haykıran eşsiz sestir. Yıllar sonra kendisiyle kısa süre de olsa TRT’de beraber çalışma fırsatı yakaladığım duayendir.



 


Çağdaş Sevinç: 

Koskoca Levent Özçelik de bırakın 2 tane hata yapsın. Gülün, geçin işte. Yılların duayeni bu adam ve şahane bir insan. Amma nefret dolu insanlar. Aynı meslekte olup ahkam kesenler, kendilerine yapıldığında umarım o zaman da böyle hoşgörülü olurlar.




Serdar Sarıdağ:

Çok çalışan insanın hatası olur elbette. Levent Özçelik abi meslekte gördüğüm en çalışkan insanlardan biri. Ben de 20 yaşımdayken gazetedeki bir basketbol maçının skorunu 1-0 yazmıştım. Tek tesellim galip gelen tarafı doğru yazmıştım. Olur böyle şeyler oyna devam.



Emre Yazıcıol: 

Levent Özçelik’e geçmiş olsun. Beşer şaşar.




Ergin Aslan: 



Levent Özçelik'in kredisi yüksektir. 'Dün dündür, bugün bugündür' diyemem. Ben o kadar profesyonel bakamıyorum hayata. Yılların birikimi böyle aşağı çekilmemeli. Ayaküstü merhaba dışında hukukum yoktur ancak çok saygı duyduğum bir isim. Herkesin yaptığı işte böyle anları olabilir.


 

Barış Yurduseven: 

Şurada mesleğin efsanesi ve karakteri Levent Özçelik ile ilgili yazılanları gördükçe; Fikrim: “bu ülke fazla özgür…"





Levent Özçelik konusunda farklı görüşe sahip kişiler de bulunuyordu. Ersoy Özdem bunlardan biriydi.


Levent Özçelik dün bir hata yaptı. İnsanlar da eleştirdi, güldü, eğlendi; eğlendik. Ne var bunda? Sanki adam eleştirilmez gibi herkes Levent Özçelik’i savunmaya kalktı. Evet, biz de biliyoruz adam duayen ama Anayasa’da madde mi var; Levent Özçelik eleştirilemez diye!




Zaferlerde Daima Yanımızda Olan Levent Özçelik’e Sevgilerimizle

Spikerlerden ve sunuculardan destek gören Levent Özçelik’e bir destek de Galatasaray’dan geldi. Twitter’dan Levent Özçelik’in anlatımlarını paylaşan Galatasaray, şu ifadeleri kullandı:

Güzel Türkçesi, coşkulu anlatımlarıyla tarihi zaferlerimizde daima yanımızda olan Sn.Levent Özçelik'e sevgilerimizle...