Fatih Altaylı TRT’nin Kendisine Verdiği Yanıtı Paylaştı

22.06.2021 - 19:11

Fatih Altaylı TRT’nin Kendisine Verdiği Yanıtı Paylaştı

Pazartesi günü köşe yazısında hem TRT hem de TRT Spor spikeri Ersin Düzen hakkında açıklamalar yapan Fatih Altaylı, bugünse TRT’nin konuyla ilgili kendisine verdiği yanıtı okuyucularına iletti. 

Aylar önce TRT spikeri Ersin Düzen’in aldığı maaşı gündeme getiren Fatih Altaylı, Pazartesi günü bu konuyu tekrar açtı. Ayrıca TRT’nin misafirlerinin ETS Tur tarafından Bakü’ye götürüldüğünü de dile getiren Altaylı, bunu doğru bulmadığını sözlerine ekledi. Altaylı, bugünse kendisine TRT tarafından verilen bilgileri köşesine taşıdı. 

Ersin Düzen’in Maaşı 27.500 TL


TRT’nin kendisine açıklama yaptığını ve sorduğu sorulara yanıt verdiğini belirten Altaylı şöyle devam etti:

TRT Genel Sekreteri İbrahim Keleş aradı.
‘Fatih Bey, Genel Müdürümüzün de selamları ile sorularınıza yanıt vermek için aradım’ dedi.
Önce Ersin Düzen meselesine değindi:
‘Bu konu TBMM komisyonunda da gündeme geldi. Orada da açıkladık. Ersin Düzen TRT’den fatura karşılığı aylık ortalama 27.500 TL almaktadır. Euro 2020 Kupa Günlüğü programı için de kendisine toplamda 27.500 TL ödenecektir’ dedi.
‘Bu kişinin sahibi ortağı ya da temsilcisi olduğu şirket veya şirketler TRT’ye başkaca hizmetler için fatura kesiyor mu?’ diye sordum.
Keleş ‘Şu anda bu konuda elimde bir bilgi yok. Araştırmadım. Hemen araştırır bununla ilgili de bilgi veririm’ dedi.
Futbol Federasyonu ile ilgili olarak da ‘Kadrolu personelimiz olmadığı için TFF ile olan ilişkisi bizim dışımızda bir ilişkidir. Onunla ilgili bir şey söyleyemeyiz’ dedi.

ETS Tur Olayına Yanıt Verildi


Fatih Altaylı, misafirlerin ETS Tur tarafından götürüldüğünü dile getirmişti. TRT’nin reklam parası almak yerine bu yolu tercih etmesini eleştiren Altaylı’ya, İbrahim Keleş yanıt verdi.

Daha sonra konu Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarına götürülen misafirlere geldi.
‘Sizin de yazdığınız gibi bu barter. Yani karşılıklı hizmet ile yapılmış bir organizasyon. Biz burada söz konusu reklam verenden ekstra bir gelir sağladık. Normalde satamadığımız bir reklam süresini paraya çevirdik. Siz de TV yönettiniz gayet iyi bilirsiniz. Normal olarak reklam süresi olarak satılamayan bazı dilimler vardır. Biz de o dilimleri barterla satarak bu seyahati organize ettik’ dedi.
Ben de kendisine ‘Reklam verenlerinizi, iş ortaklarınızı götürmenizi anlarım ama gazetecileri ve siyasetçileri götürmenizi anlamam. Beni ikna edemezsiniz’ dedim.
İbrahim Keleş de bana gayet kibarca ‘Sizi ikna etmeye çalışmıyoruz. Sadece nasıl yaptığımızı anlatmaya çalışıyoruz’ dedi.
Ben hala TRT’nin gazeteci ve siyasetçileri böyle bir seyahate götürmesini doğru bulmuyorum.

Fatih Altaylı’nın 22 Haziran tarihinde kaleme aldığı “TRT meselesi” başlıklı yazısını buradan okuyabilirsiniz.