Şampiyonlar Ligi Yayın Haklarını Saran Group Mu Aldı?

16.06.2021 - 15:42

Şampiyonlar Ligi Yayın Haklarını Saran Group Mu Aldı?

Şampiyonlar Ligi yayın hakkını Saran Group’un aldığı iddia edildi. Futbolmedya’nın özel haberine göre Saran Group, önümüzdeki günlerde bu yayın hakkını alacak ve TV8 ile birlikte Exxen platformuna satacak.

Yaklaşık 3 yıldır beIN Sports ekranlarından futbolseverlerle buluşan Şampiyonlar Ligi yayınları, bu yıl itibarıyla boşa düştü. Henüz yayınları kimin aldığı ve önümüzdeki sezonun hangi kanal tarafından yayınlanacağı açıklanmazken, birçok dedikodu ortalıkta dönmeye devam ediyor. Son olarak Futbolmedya’nın özel haberine göre Şampiyonlar Ligi yayın hakkını Saran Group aldı ve bu yayınları TV8 ile birlikte Exxen platformuna sattı.

Saran Group UEFA’ya Vereceği Teminat Mektubu İçin Bankalarla Görüşüyor


Birçok spor organizasyonunun Türkiye’deki haklarına sahip olan Saran Group, elinde bulundurduğu ön eleme maçlarının ardından Şampiyonlar Ligi’nin tüm yayın hakları için de UEFA ile anlaştı.

Futbolmedya’nın özel haberine göre Saran Group, UEFA’ya vereceği teminat mektubu için bankalarla görüşüyor. Bu konuda Acun Ilıcalı’nın da devrede olduğu ve mektubun alınmasının ardından UEFA ile yapılan anlaşmanın resmen duyurulması bekleniyor.

Anlaşma Yapılırsa Önümüzdeki Sezon Maçlar TV8 ve Exxen’de Olacak


Saran Group, dünyanın dört bir yanından spor müsabakasını ekranlara getiriyor ve Türkiye’de de zaman zaman bazı organizasyonları farklı kanallara satıyor. Örneğin; Belçika ve İskoçya ligleri geçtiğimiz sezon Saran Group elindeyken, bu yayınlar Tivibu platformuna satılmıştı. Önümüzde sezon Şampiyonlar Ligi yayın haklarının alınması durumunda benzer bir yola girileceği ve Saran Group’un bu karşılaşmaları farklı bir platforma satabileceği tahmin ediliyor. En güçlü aday ise Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8 ve Exxen.

İddiaya göre Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasından yarı finale kadar olan süreç Exxen platformunda şifreli olarak izleyicilerle buluşacak. Zaman zaman grup aşamasından bazı maçların TV8 ekranlarından şifresiz yayınlanabileceği de tahmin ediliyor. Yarı finallerden itibarense Şampiyonlar Ligi’nde şifresiz maç yayını dönemi başlayacak ve bu karşılaşmalar TV8 ekranlarından naklen yayınlanacak. Birkaç hafta içinde Şampiyonlar Ligi Türkiye yayıncısının netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Futbolmedya