İsviçre-Türkiye Euro 2020 Karşılaşması TRT 1 ve TRT 4K’da

17.06.2021 - 07:33

İsviçre-Türkiye Euro 2020 Karşılaşması TRT 1 ve TRT 4K’da


Euro 2020’de Türkiye’nin son maç haftasındaki rakibi İsviçre. 20 Haziran Pazar günü 19.00’daki İsviçre-Türkiye mücadelesini, TRT 1 ve TRT 4K ekranlarından izleyebilirsiniz.

Euro 2020’de hayal kırıklığı yaratan iki ekip, son maçta karşı karşıya geliyor. Kazanan diğer maçların da sonucuna göre son 16’ya katılma şansını devam ettirecek. Euro 2020’de A grubunun kritik karşılaşması, İsviçre - Türkiye mücadelesini, Pazar günü 19.00’dan itibaren TRT 1 ve TRT 4K ekranlarından izleyebilirsiniz.

İsviçre Beklentilerin Altında Kaldı


İsviçre, Euro 2020’ye Galler mücadelesiyle başladı. İlk 60 dakika topa sahip olan ve rakibe fırsat vermeyen İsviçre, son 30 dakika kontrolü rakibine kaptırmış ve 1-1’lik beraberlikle sahadan ayrılmıştı. İkinci maçta rakip ev sahiplerinden İtalya’ydı.

Mücadelenin 10’uncu dakikasından itibaren kontrolü ele alan İtalya, çok da zorlanmadığı bir maçta İsviçre’yi 3-0 ile geçmeyi başardı. İki maçta 1 puanda kalan İsviçre, Türkiye maçını kazanarak en iyi üçüncüler arasına girmeye çalışacak.

Türkiye Pozisyon Üretemiyor


Turnuva öncesinde yüksek beklentilerin olduğu Türkiye, ilk iki maç sonunda belki de turnuvanın en büyük hayal kırıklığı oldu. Önce İtalya karşısında rakip yarı sahaya sadece 2 kez geçen Türkiye, Galler karşısında da büyük hayal kırıklığı yarattı.

Genel olarak topu rakibe bırakan Galler’e karşı ilk 30 dakika topu alamayan ve aktif olmayan bir oyun oynayan Türkiye, 30’uncu dakika sonrası topu alsa da bu topa sahip olma oyununu, pozisyonlara dönüştüremedi. 42’nci dakikada ekran başındaki herkesin tahmin ettiği şekilde Ramsey’e engel olamayan Türkiye, son dakikalarda Roberts’ın golüyle sahadan 2-0’lık mağlubiyet alarak ayrıldı.

Tek Beklenti Planlı Bir Oyun


İki maç sonunda 0 puanda kalan ve henüz gol bulamayan Türkiye’de en çok eleştirilen durum, skorlardan çok herhangi bir planın olmamasıydı. İsviçre karşısında ise tek beklenti planlı bir oyun. 

Kazanması durumunda yüksek ihtimal en iyi üçüncüler arasına girecek İsviçre ile henüz organize bir hücumu dahi olmayan Türkiye arasındaki mücadele, Pazar günü 19.00’dan itibaren TRT 1 ve TRT 4K ekranlarında.