Copa America 2021 Haber Global ve Kontra Youtube Kanalında

13.06.2021 - 06:57

Copa America 2021 Haber Global ve Kontra Youtube Kanalında

Copa America 2021’in Türkiye’deki yayıncısı Haber Global oldu. 14 Haziran Pazartesi 00.00’daki Brezilya-Venezuela mücadelesiyle başlayacak Copa America, 1 ay boyunca Haber Global ekranlarından ve Kontra Youtube kanalından futbolseverlerle buluşacak.

Turnuvaya saatler kala hâlen Copa America’nın Türkiye yayıncısı belli değildi. Geçmişte TRT Spor ve A Spor ekranlarından futbolseverlerle buluşan organizasyonun 2021’deki yayıncısı ise Haber Global oldu. Son dönemde spor içeriklerinin sayısını arttıran Haber Global, böylece ilk canlı spor yayınlarına imza atacak. 14 Haziran’da gece 00.00’daki Brezilya-Venezuela maçıyla başlayacak heyecan, 1 ay boyunca Haber Global’in yanı sıra Kontra Youtube kanalında olacak.

Kupa Birçok Sorunla Başlıyor


Yaklaşık bir ay önce kupanın ev sahipleri Arjantin ve Kolombiya’ydı. Arjantin Covid-19, Kolombiya ise ülkedeki siyasi olaylar sebebiyle ev sahipliğinden çekildi. Turnuvaya sadece 1 hafta kala Copa America 2021’in ev sahibi belli değildi. Conmebol, kısa sürede aksiyon aldı ve turnuvanın Brezilya’da oynanacağını açıkladı.

Sorunlar Brezilya’nın ev sahibi olarak açıklanmasıyla da devam etti ve tepkiler yükseldi. Bununla birlikte değişen bir şey olmadı ve Copa America’nın Brezilya’da oynanacağı kesinleşti.

Brezilya’da Siyasi Sorunların Kupaya Nasıl Yansıyacağı Merak Ediliyor


Brezilya futbolunda son dönemde birçok sorun göze çarpıyor. Copa America’nın ev sahibi olan Brezilya’da futbol federasyonu başkanı geçtiğimiz günlerde bir kadın çalışana cinsel taciz sebebiyle görevden uzaklaştırılmıştı. Bununla birlikte devlet başkanı, teknik direktör Tite’nin kendiyle aynı görüşte olmaması sebebiyle görevden alınmasını istiyor. Bu kaos ortamında turnuva başlayacak ve Brezilya ev sahibi olarak turnuvada boy gösterecek.

Diğer ülkelerde de ciddi sorunlar bulunuyor. Kolombiya’da her gün protestolar olurken, Arjantin’de Covid-19 önlemleri eleştirilere sebep oluyor. Bu ortamda Conmebol’un turnuvayı düzenleme konusundaki ısrarı tepki topluyor.

Haber Global ile Birlikte Kontra Youtube Kanalında


Copa America 2021’in heyecanı Haber Global ile birlikte Kontra Youtube kanalında yaşanacak. Haber Global’in konuyla ilgili paylaşımı ise şu şekilde:

Futbol heyecanı 1 ay boyunca zirve yapıyor. Euro 2020’de Avrupa yıldızları ve millilerimiz şov yapıyor. Ardından bu büyük coşku Haber Global ve Konta Youtube kanalında Copa America canlı maç yayınlarıyla devam ediyor. Messi’den Neymar’a, Suarez’den Muslera’ya dünya yıldızlarının resitali, Copa America canlı maç yayınlarıyla sadece Haber Global ve Kontra Youtube kanalında.