Türkiye-Galler Euro 2020 Karşılaşması TRT 1’de

12.06.2021 - 17:08

Türkiye-Galler Euro 2020 Karşılaşması TRT 1’de

Türkiye, Euro 2020’de ikinci maçına TRT 1 ekranlarında çıkıyor. Türkiye-Galler maçını, 16 Haziran Çarşamba  günü 19.00’dan itibaren TRT 1 ekranlarından naklen izleyebilirsiniz.

Euro 2020 heyecanı Türkiye-İtalya mücadelesiyle başladı. Yaklaşık 1 ay sürecek bu heyecanın ikinci hafta maçları ise Çarşamba günü başlıyor. Türkiye’nin de sahne alacağı günde tüm karşılaşmalar TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. 19.00’daki Türkiye-Galler maçı da TRT 1’in yayın akışındaki yerini aldı.

İtalya Maçı Hayal Kırıklığı


Büyük umutlarla başlanan Euro 2020 macerasında Türkiye’nin ilk maçtaki rakibi ev sahiplerinden İtalya’ydı. İlk yarıda rakip sahaya sadece 1 kez giden Türkiye, buna rağmen skoru tutmayı başarmıştı. İkinci yarının başında Merih Demiral’ın kendi kalesine attığı gol, tüm planları bozdu.

Golden sonra oyundan tamamen kopan ve ne oynamaya çalıştığı belli olmayan Türkiye, kötü oyuna bireysel hataları da ekleyince sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Alınan skordan çok, oynanan oyun gelecek adına Türkiye’yi endişelendirdi. Ayrıca farklı mağlubiyet, 3 puanla en iyi üçüncü olunma ihtimalini bir hayli azalttı. Bu sebeple kalan iki maçta Türkiye’nin mağlubiyet lüksü bulunmuyor.

Galler 60’dan Sonra Oyunu Kontrole Aldı


İlk maçta Galler’in rakibi ise İsviçre’ydi. İlk yarıda bölüm bölüm rakip sahada görünen Galler, genel olarak oyunun kontrolünü rakibe bıraktı. İkinci yarının başında yenilen gol sonrasında ise oyun Galler kontrolüne geçti.

60’ıncı dakika sonrasında topu da alan Galler, bu oyununu net bir pozisyona dönüştüremese de ortalarla etkili olmaya çalıştı. Nitekim bir kenar ortasında Moore’un golüyle skora dengeyi getirdiler. 73’üncü dakikada gelen gol, maçın da skorunu tayin etti. 

97’den Bu Yana İlk Randevu


Galler ile Türkiye daha önce 6 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 3’ünden Galler galip gelirken, Türkiye 2 kez kazanmayı başardı. Son randevu ise 97 yılında 6-4 Türkiye üstünlüğü ile sona ermişti. 

Olası bir yenilgide şansını mucizelere bırakacak Türkiye ile kazanarak son 16 yolunda dev bir adım atmak isteyen Galler arasındaki bu keyifli mücadeleyi, Çarşamba günü 19.00’dan itibaren TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.