Galatasaray Başkan Adayları GS TV’de Çıkmak İçin 500.000 TL Bağış Yapmak Zorunda

12.06.2021 - 14:54

Galatasaray Başkan Adayları GS TV’de Çıkmak İçin 500.000 TL Bağış Yapmak Zorunda

Galatasaray, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla başkan adaylarının GS TV ve Youtube üzerinden adaylıklarıyla ilgili program yapabilmeleri için 500.000 TL bağış yapmaları gerektiğini açıkladı. Bu karar adaylar tarafından tepki ile karşılandı.

Süper Lig’de sezonun bitmesiyle transferler ve genel kurullar gündeme gelmeye başladı. Transfer, birkaç kulüp açısından sessiz geçse de özellikle çok adaylı Galatasaray başkanlık yarışı ilgi çekmeyi sürdürüyor. 19 Haziran’da yapılacak seçim öncesinde Galatasaray Kulübü’nden yapılan GS TV program açıklaması ise tepki topladı. Galatasaray.org adresinden yapılan açıklamaya göre Galatasaray başkan adayları GS TV ve Galatasaray Youtube kanalını kullanmak için 500.000 TL bağış yapmak zorunda.

Karar 17 Kasım 2020’de Alındı


Galatasaray resmi sitesinde yapılan açıklamayla başkan adaylarının 500.000 TL bağış karşılığında GS TV’yi kullanabileceği ve bu kararın 17 Kasım’da alındığı belirtildi. Galatasaray’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

17 Kasım 2020 tarihinde alınan yönetim kurulu kararı gereği, Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda yarışacak başkan adayları, kulübümüze 500 bin TL bağışta bulunmaları karşılığında Galatasaray Televizyonu’nda ve YouTube üzerinden adaylıklarıyla ilgili program yapabileceklerdir. Başkan adaylarına saygıyla duyurulur.

Başkan Adayları Tepkili


9 Haziran tarihinde paylaşılan bu bilgi sonrasında başkan adaylarından sırayla tepki yükseldi. Katıldıkları her programda bu kararın mantık dışı olduğunu dile getiren adaylar, seçilmeleri durumunda bu kararın kaldırılacağını vaat ettiler. 

Galatasaray başkan adaylarından Burak Elmas da Twitter’dan bu karara tepki gösterenlerden biriydi. Karara tepki maksadıyla yayına katılmayacaklarını ileten Burak Elmas şu şekilde devam etti:

Seçildiğimiz taktirde, kadim Galatasaray değerlerini her fırsatta paraya tahvil eden, yakışıksız zihniyete son vermek ilk görevimizdir. Galatasaray'ın yönetici koltukları da, mecraları da satışa çıkarılamaz,  populist söylemlere ve eylemlere alet edilemez. Bu vesile ile seçim sonrası yeni yönetim tarafından, sadece amatör şube giderlerinde kullanılmak üzere, bir milyon liralık bloke çeki Divan Kurulu Başkanlığı'na derhal iletiyor ve bahsi geçen yayına bu zihniyeti protesto etmek amacı ile katılmayacağımızı beyan ediyoruz.