Türkiye’nin Olimpiyat Elemeleri Öncesinde Hazırlık Maçları NTV’de

11.06.2021 - 22:51

Türkiye’nin Olimpiyat Elemeleri Öncesinde Hazırlık Maçları NTV’de

Türkiye Basketbol milli takımı olimpiyat elemeleri öncesinde parkeye çıkıyor, NTV maçları naklen yayınlıyor. 17 Haziran’da Türkiye-Venezuela ve 19 Haziran’da Türkiye-Rusya maçları, NTV’den naklen yayınlanacak.

Hemen hemen her organizasyonda olimpiyat kotaları belli oluyor. Hangi takımların veya hangi sporcuların yarışacağının belli olduğu olimpiyatlarda erkek basketbol takımları henüz netlik kazanmadı. Farklı farklı ülkelerde oynanacak eleme maçları öncesinde Türkiye ise hazırlık maçlarına başlıyor. 17 Haziran 16.00’da Türkiye-Venezuela ve 19 Haziran 20.00’de Türkiye-Rusya maçları, NTV’den naklen yayınlanacak. Olimpiyat elemelerinin de NTV ekranlarından basketbolseverlerle buluşması bekleniyor.

Her Takım Kadar Bizim de Şansımız Var


Olimpiyat elemeleri öncesinde açıklamalarda bulunan koç Orhun Ene, zor bir grupta yer aldıklarını ama iyi hazırlanma şansı bulacaklarını ve bu sayede şanslarının herkes kadar olduğunu dile getirdi. Orhun Ene’nin olimpiyat elemeleriyle ilgili açıklamaları şu şekilde:

Birbirinden güçlü takımlarla oynayacağız. Sağlıklı bir şekilde hazırlanma süreci yakalarsak her takım kadar bizim de şansımız olur. Statü gereği kolay değil işimiz. Avrupa Şampiyonası’na katılmanın verdiği moral ve motivasyonla olimpiyat elemelerinde de fark yaratacağımıza inanıyorum

Gruptaki Rakiplerimiz Uruguay ve Çekya


Kanada’da düzenlenecek olimpiyat elemelerinde boy gösterecek olan Türkiye, elemeler öncesinde Venezeula ve Rusya ile iki hazırlık maçı yapacak. Ardından Kanada’ya hareket edecek olan Türkiye, burada Uruguay ve Çekya ile karşılaşacak. Grupta ilk ikiye girmemiz, yarı finale yükselmemiz anlamına gelecek. Böylece karşı gruptan Kanada, Yunanistan ve Çin ekiplerinden biriyle eşleşeceğiz. 

Hedefi olimpiyatlar olarak koyan Türkiye’nin hem hazırlık maçları hem de olimpiyat eleme karşılaşmaları NTV ekranlarından naklen yayınlanacak. Olimpiyat elemelerinde Türkiye dışındaki ekiplerin maçlarının hangi kanalda yayınlanacağı ise henüz netlik kazanmadı. Kanada’da düzenlenecek elemelerin fikstürü de geçtiğimiz günlerde belli oldu. Türkiye’nin olimpiyat elemelerindeki programı şu şekilde:

30 Haziran 05.35 Türkiye-Uruguay
1 Temmuz 05.35 Çekya-Türkiye