Nihat Özdemir: beIN Sports Son Taksiti Ödemedi

07.06.2021 - 17:56

Nihat Özdemir: beIN Sports Son Taksiti Ödemedi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği ile yapılan toplantı sonrasında beIN Sports’un son taksiti ödemediğini dile getirdi. Özdemir, bugün itibarıyla hukuki süreci başlatacaklarını vurguladı.

Pandemi dönemiyle birlikte başlayan beIN Sports ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki anlaşmazlık geçtiğimiz sezon beIN Sports’un indirim talebinin kabul edilmesiyle birlikte belli ölçülerde çözüme kavuşturulmuştu. Sezon sonuna kadar bir şekilde devam eden iyi ilişkilerin sezonun bitimiyle birlikte yeniden bozulduğu görülüyor. Geçtiğimiz haftalarda Tahir Kum, beIN Sports’un yine indirim talep ettiğini köşesinde yazmıştı. Birtakım iddialarda bulunan Kum’un bu iddialarının büyük bir bölümünün gerçek olduğu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in bugün yaptığı açıklamayla ortaya çıktı.

Hukuki Süreci Başlatıyoruz


Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasındaki toplantıda birçok konu masaya yatırıldı. Konulardan biri de yayıncı kuruluş beIN Sports’un yeniden bir indirim talebinde bulunmasıydı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Nihat Özdemir, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

beIN Sports yayın ihalesine göre son taksiti ödemedi. Gelecek sezon için alacağımız rakam da sözleşmeye göre belli. Bugün son gündü. Bugünden itibaren hukuksal süreci başlatmış bulunmaktayız.

beIN Sports’un İndirim Talep Ettiği Belirtiliyor


Pandemi sebebiyle dünyanın dört bir yanındaki yayıncıların sorun yaşadığı ve hak sahiplerinden indirim talep ettikleri biliniyor. Öte yandan bu talepler de çoğunlukla kabul ediliyor. beIN Sports da geçtiğimiz yıl Türkiye Futbol Federasyonu’ndan indirim talep etmiş ve bu talep, yapılan görüşmeler sonrasında kabul edilmişti.

Fiyatı aşağı çekmeyi başaran beIN Sports’un geçtiğimiz yılki miktarın da altına inmek istediği belirtiliyor. Bir indirim talebinde daha bulunan beIN Sports’un bunun yanında korsan yayın konusunda da bir talebi olduğu dile getiriliyor. beIN Sports ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki görüşmelerin nasıl sonuç vereceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Diğer yandan TFF’nin “ödemeler yapılmadı” açıklamasına henüz yayıncı kuruluş beIN Sports’tan bir yanıt verilmedi.