Almanya-Portekiz U21 Avrupa Şampiyonası Finali TRT Spor’da

04.06.2021 - 19:00

Almanya-Portekiz U21 Avrupa Şampiyonası Finali TRT Spor’da


U21 Avrupa Şampiyonası’nda final heyecanı TRT Spor’da yaşanacak. Almanya-Portekiz karşılaşmasını, 6 Haziran Pazar 22.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

U21 Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye’deki yayıncısı TRT Spor, grup maçlarının bazılarını ekranlara getirse de Mayıs sonu itibarıyla oynanan çeyrek final ve geçtiğimiz günlerde tamamlanan yarı final maçlarını yayınlamamıştı. Final karşılaşmasının yayınlanıp yayınlanmayacağı ise merak ediliyordu. Bu merak geçtiğimiz saatlerde giderildi. Almanya-Portekiz U21 Avrupa Şampiyonası final maçını, Pazar günü 22.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

Almanya Danimarka ve Hollanda Engellerini Aşmayı Başardı


Grup aşamasında Macaristan, Hollanda ve Romanya ile karşılaşan Almanya, grubu 5 puanla tamamladı ve çeyrek finale yükseldi. Almanya’nın çeyrek finaldeki rakibi ise Danimarka’ydı. Maçın ilk yarısında daha iyi oynayan Almanya, ikinci yarıda 1-0 geri düştü. Son dakikalarda Nmecha ile skoru eşitleyen Almanya, penaltılarda da adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finaldeki rakip ise Fransa’yı sürpriz bir şekilde geçen Hollanda’ydı. Wirtz ile 10 dakikada 2 gol bulan Almanya, kalan sürede skoru korumayı başarınca ilk finalist oldu.

Son 15 Maçta Tek Mağlubiyet


Son dönemde çok daha yetenekli oyuncuları dünya futbol piyasasına armağan eden Portekiz, son 15 maçta sadece 1 mağlubiyet aldı. U21 Avrupa Şampiyonası’nda tüm maçları kazanan Portekiz, çeyrek finalde uzatmalarda İtalya’yı 5-3 ile saf dışı bıraktı.

Portekiz’in yarı finaldeki rakibi ise İspanya’ydı. Oyunun büyük bir bölümünde rakibin topla oynamasına müsaade eden Portekiz, son dakikalarda bulduğu golle finalde Almanya’nın rakibi olmayı başardı.

5 Maçın 5’i de Portekiz’in


Avrupa’da alt yaşlar kategorilerinde dikkat çekici işlere imza atan Portekiz, Almanya ile oynadığı 5 maçı da kazanmayı başardı. 2017’de oynanan son karşılaşmanın sonucu ise 1-0’dı. 

Önemli yeteneklere sahip olan ve turnuvanın favorileri arasında gösterilen Almanya ile son dönemde Danny Mota, Trincao gibi yıldızları çıkaran Portekiz arasındaki U21 Avrupa Şampiyonası final mücadelesini, Pazar günü 22.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.