Metin Tekin ve Önder Özen NTV’de

04.06.2021 - 15:28

Metin Tekin ve Önder Özen NTV’de


Geçtiğimiz sezon beIN Sports ekranlarında yorumlarını paylaşan Metin Tekin ve Önder Özen, Euro 2020 ile birlikte NTV’ye geçiş yaptı. NTV’de Euro 2020 yorumlarını paylaşmaya başlayacak olan Metin Tekin ve Önder Özen, yeni futbol sezonunda da NTV ekranlarında ve NTV Spor Youtube kanalında boy gösterecek.

NTV Spor’un kapanmasıyla birlikte NTV’den ayrılan Metin Tekin ve Önder Özen, farklı kanallarda yer almaya başlamışlardı. Metin Tekin beIN Sports’ta, Önder Özen ise önce Tivibu Spor, ardından da beIN Sports’ta yorumlarını futbolseverlerle paylaştı. Geçtiğimiz sezon beIN Sports ekranlarında beIN Teknik programına da birlikte imza atan Metin Tekin ve Önder Özen, yeni sezonda NTV ekranlarında olacak. Euro 2020 ile birlikte hem NTV ekranlarında hem de NTV Spor Youtube kanalında boy gösterecek olan ikilinin, yeni futbol sezonunda da NTV ekranlarında olması bekleniyor.

NTV Spor Yeniden mi Kuruluyor?


NTV’nin spor bölümüne tekrar ağırlık vermesi ve özellikle Youtube’da önemli işlere imza atması, sporseverlerin “NTV Spor yeniden mi kuruluyor?” sorusunu sormasına sebep oldu. Aslında geçtiğimiz yıldan bu yana NTV’nin spor içeriğini daha da arttırma planı bulunuyor. Bunun bir kanal olarak geri mi döneceği yoksa Youtube’dan yayınlara mı imza atılacağı ise henüz bilinmiyor.

Bütün bunlarla birlikte Önder Özen ve Metin Tekin gibi iki önemli futbol insanının kadroya katılması NTV’nin yeni sezonda daha fazla futbol izleyicisi tarafından tercih edilmesini sağlayacak.

Metin Tekin Kimdir?


Metin Tekin, 8 Mayıs 1964’te avukat bir babanın oğlu olarak İzmit’te dünyaya geldi. Galatasaraylı babası Metin Oktay hayranı olduğu için oğluna Metin adını verdi. Metin Tekin'in, 3 yaşındayken Galatasaray kampında Metin Oktay ile çekildiği fotoğrafı bulunmaktadır. Aradan 20 yıl geçtikten sonra Metin Oktay, Tekin ile röportaj gerçekleştirdi. Metin Tekin, babasının desteğiyle Kocaelispor altyapısına girmiştir. Fuleli deparları, hızı ve çalımlarıyla kısa sürede başarı kazanarak PAF takımının yıldızı oldu. Kocaelispor’un A takımında oynamadan 18 yaşında 1982-83 sezonunda Beşiktaş’a transfer olarak 11 numara ile forma buldu. “Sarı Fırtına” lakabı Beşiktaş’ta oynadığı süre içinde Tekin’e yakıştırıldı. Futbolu bıraktıktan sonra spor yazarlığı yapmaya başlayan Metin Tekin, antrenörlük de yapmıştır. NTV Spor döneminde en iyi futbol yorumcusu da seçilen Tekin, beIN Sports kariyerinin ardından NTV ekranlarına geri dönecek.

Önder Özen Kimdir?


17 Ekim 1969'da Eskişehir'de doğdu. 1997 yılında antrenörlük lisansı almıştır. Ocak 2002 tarihinden, Mayıs 2008'e kadar Fenerbahçe ve Fenerbahçe A2 takımında antrenörlük yapmıştır. Daha sonra Polatlı Bugsaşspor'da 2 sezon teknik direktörlük görevi yapmıştır. 2009-10 sezonunda Hacettepe ekibini çalıştırmıştır. Yorumculuk kariyerine NTV Spor’da başlayan Önder Özen, daha sonrasında Tivibu Spor ve beIN Sports ekranlarında boy göstermiştir. Önder Özen, yeni sezonda NTV ekranlarında futbolseverlerle buluşacak.