Nihat Kahveci Milli Maç Yorumlarıyla TRT Spor’daz

03.06.2021 - 15:42

Nihat Kahveci Milli Maç Yorumlarıyla TRT Spor’da

Tivibu Spor’un başarılı yorumcularından Nihat Kahveci, Euro 2020 öncesinde hazırlık maçları ve turnuvada yorumlarıyla TRT Spor ekranlarında olacak. Milli takımın efsane isimleri arasında yer alan Nihat Kahveci’nin turnuva sonrasında Tivibu Spor ekranlarına dönmesi bekleniyor.

Farklı üslubu ve oyun içi yorumlarıyla gelecekte çok iyi teknik direktör olacak imajı çizen Nihat Kahveci, Euro 2020 için TRT Spor’un yorumcu kadrosuna dahil oldu. Hazırlık maçlarıyla başlayan süreç, son hazırlık maçı olan Moldova mücadelesiyle ve sonrasında Euro 2020 boyunca devam edecek. Maç önü ve maç sonu yorumlarını TRT Spor izleyicileriyle paylaşacak olan Nihat Kahveci’nin turnuva sonrası adresinin yine Tivibu Spor olması bekleniyor.

Azerbaycan Maçı Yorumlarıyla TRT Spor Macerası Başladı


Nihat Kahveci’nin TRT Spor macerası, geçtiğimiz hafta oynanan Azerbaycan hazırlık maçıyla başladı. Hem maç önü hem de maç sonunda yorumlarını paylaşan Kahveci, Gine maçı sonrasında da kadrodan çıkacak oyuncuları tahmin etmesiyle dikkat çekti. 





Nihat Kahveci, Türkiye’nin son hazırlık maçı olan Moldova mücadelesinde de yorumlarını TRT Spor izleyicileriyle paylaşacak ve turnuvada da TRT Spor ekranlarında boy gösterecek.

Nihat Kahveci Kimdir?


Nihat Kahveci 23 Kasım 1979 İstanbul doğumludur. 9 Kasım 1997'de oynanan Bursaspor-Beşiktaş Süper Lig maçında, ilk kez Beşiktaş formasıyla bir resmi karşılaşmaya çıkan Kahveci, güçlü sağ ayağı, uzaktan şut atma yeteneği ve süratiyle kısa sürede Beşiktaş'ın vazgeçilmez oyuncusu oldu.

2002 yılının Ocak ayında, eski teknik direktörü Toshack tarafından, İspanya La Liga takımı Real Sociedad'a transfer edildi. İlk sezon kadroya girme imkânı bulamamasına rağmen sonraki senelerde forvet pozisyonunda kendini gösterdi. 2004 yılında İspanya'da yılın futbolcusu seçildi. 2004-2005 sezonun ortasında ciddi bir sakatlık geçirerek sezonu kapadı. Sociedad'da geçirdiği 4.5 yıldan sonra, 2006'da sözleşmesi bitince Villareal'e bonservis ödenmeden transfer oldu. Villareal'de ağır bir sakatlık yaşadı ve bir yıl kadar sahalardan uzak kaldı. Dönüşü muhteşem olan oyuncu Euro 2008 elemeleri kapsamında grup maçlarında önce Norveç'e sonra da Bosna Hersek'e karşı çok değerli goller atarak şampiyonanın kapısını Türkiye'ye açmış oldu. 

15 Haziran 2008 tarihinde Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ne karşı oynadığı son derece kritik grup maçında, 2 dakika içerisinde 2 gol atmış ve Milli takımın Euro 2008'de çeyrek finale çıkmasında büyük pay sahibi olmuştur ve UEFA tarafından maçın adamı seçilmiştir. Ayrıca Çek Cumhuriyeti 'ne attığı galibiyet golü de UEFA tarafından turnuvanın en iyi 10 golünden biri seçilmiştir.

Futbolu bıraktıktan sonra yorumculuk yapmaya başlayan Nihat Kahveci, Tivibu Spor’da ve Nutspor Youtube kanalında yorumlarıyla futbolseverlerin karşısına çıkıyor. Kahveci, Euro 2020 boyunca da yorumlarını TRT Spor izleyicileriyle paylaşacak.