Tahir Kum: Hoş Geldin Yayın Krizi

02.06.2021 - 18:31

Tahir Kum: Hoş Geldin Yayın Krizi


Hürriyet yazarlarından Tahir Kum’un gündemi yine yayın kriziydi. Kulüplerin iki aydır para alamadığını belirten Kum, beIN Sports’un indirim taleplerinin devam ettiğini okuyucularıyla paylaştı.

Covid-19 sebebiyle sorun yaşadığını belirten beIN Sports, TFF ile görüşmelerini tamamlamış ve indirim talebinde bulunmuştu. Bu indirim talebi kabul edilen beIN Sports’un yeni bir indirim talebinde daha bulunduğu iddia edildi. Yayın krizlerini okuyucularıyla paylaşan Tahir Kum da yeni krizi 2 Haziran tarihindeki köşe yazısında okuyucularıyla paylaştı. Yeni bir krizin gündemde olduğunu belirten Kum, bu krizin eskisinden daha vahim olduğunu iddia etti.

Yayın Krizi Hortladı


beIN Sports’un indirim taleplerinin devam ettiğini belirten Tahir Kum, bu seferki krizin çözümünün çok kolay olmadığını düşünüyor. Tahir Kum’un konuyla ilgili yazdığı yazı şu şekilde:

Son iki sezonun değişmez krizi yeniden baş gösterdi. Önceki sezonlarda olduğu gibi yine Ankara’nın desteğiyle 5 ayda çözülebilen yayın krizi yeniden hortladı! Ama bu defa durum öncekilerden daha vahim... Sebebi de konunun sadece bu sezonla sınırlı olmaması. Bu yıl sonunda yapılacak olan yeni yayın ihalesi vs... Geçen yaz aylarını havada uçuşan ihtarnamelerle ve sık sık yapılan kriz toplantılarıyla geçirmiştik. Öyle ki; TFF de sırf bu konuyla ilgili olarak özel bir hukuk bürosuyla anlaşmak zorunda kalmıştı.

Kulüpler İki Aydır Ödeme Almıyor


Tahir Kum, beIN Sports’un iki aydır ödeme yapmadığını iddia etti ve önümüzdeki hafta Ali Koç ve Ahmet Nur Çebi’nin beIN Sports ile görüşeceğini dile getirdi.

Yayıncı kuruluş ile sezon başında 2.65 milyar TL’ye el sıkışıldı. Malum, 300 milyonunu Ankara’nın karşılamasıyla! Her neyse anlaşma revize edildi imzalar atıldı. Her şey normal giderken bir anda yayıncı ödemeyi durdurdu. Sebep? ‘Hesapladığımızın dışında zarar oldu, bu anlaştığımız rakamı ödeyemeyeceğiz, indirim istiyoruz’ demeleri. Bu yüzden kulüpler iki aydır perişan. 

Sebebi yayıncının Nisan ayından sonra ödemeyi durdurması. İstediği de şu; bir sezon önce yapılan (2019-20) pandemi indirimi gibi bir indirim daha yapılması. TFF’den ihtarname de gitti ama nafile. Yayıncının tek talebi bu değil: ‘Hem geçen sezonla ilgili hem de önümüzdeki sezonla ilgili mevcut şartlar üzerinden yeniden indirime gideceğiz.’ Malum kulüpler ve federasyon bu konuda bir kurul oluşturdu. Hafta başı bir araya geldiler. Bu hafta sayın Ali Koç ve sayın Ahmet Nur Çebi yayıncı kuruluşla görüşme yapacak. Niyetleri rest çekmek. Bakıp göreceğiz.

Tahir Kum’un yayın krizi ile birlikte spor gündeminde birçok konuya değindiği “O Mektup Birliği Çatırdattı” başlıklı yazısını buradan okuyabilirsiniz.