Türkiye-Moldova Hazırlık Maçı TRT Spor’da

31.05.2021 - 19:51

Türkiye-Moldova Hazırlık Maçı TRT Spor’da

Türkiye, Euro 2020 öncesinde son hazırlık maçına yine TRT Spor ekranlarında çıkıyor. Türkiye-Moldova karşılaşmasını, 3 Haziran Perşembe günü 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

İtalya ile 11 Haziran’da oynanacak Euro 2020 açılış maçı öncesinde hazırlıklarını sürdüren Türkiye, Almanya’da son hazırlık maçına çıkıyor. Azerbaycan ve Gine karşılaşmaları sonrasında rakip Moldova. Türkiye-Moldova hazırlık maçını, Perşembe günü 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

Akan Oyunda Sorunlar Devam Ediyor


Türkiye, ilk hazırlık maçında Azerbaycan’ı 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Bu karşılaşmada gollerin duran toptan gelmesi ve akan oyunda pozisyon üretilememesi dikkat çekmişti. İkinci maçta rakip Gine’ydi ve durum değişmedi.

İlk yarı neredeyse yarım şans dahi bulamayan Türkiye, ikinci yarıda biraz daha önde oynamayı başarsa da yine pozisyon bulmakta zorlandı. 70’inci dakikaya kadar isabetli şut çekemeyen Türkiye, pozisyona giremediği ama pozisyon da vermediği karşılaşmadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı.

Oynanan iki hazırlık maçında da pozisyon üretmekte zorlanan Türkiye, Gine karşılaşmasıyla Türkiye’deki hazırlıklarını tamamladı ve Almanya’ya hareket etti.

Hazırlık Maçları Neyin Provası?


Türkiye’nin hazırlık maçlarında karşılaştığı ekiplerle ilgili spor basınından eleştiriler yükseliyor. Gruptaki İtalya, Galler ve İsviçre’nin hazırlık maçında karşılaşılan takımlarla alakası olmadığı öne sürülüyor. beIN Sports yorumcularından Uğur Meleke de geçtiğimiz günlerde bu konuya değindi.

Hazırlık maçı yaptığımız rakiplerimiz, turnuvadaki rakiplerimize hiç benzemiyor. Gine maçının ardından sadece bir hazırlık maçımız kalıyor. O da Moldova... Biz, İtalya maçının hazırlığını ne zaman ve nasıl yapmayı düşünüyoruz acaba?

Moldova İlk Galibiyetini Arıyor


Türkiye ile Moldova daha önce 8’i resmi olmak üzere 10 maçta karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 8’inde Türkiye galip gelirken, 2 mücadele beraberlikle sonuçlandı. Moldova, Almanya’daki hazırlık maçında Türkiye’ye karşı ilk galibiyetini almak istiyor.

Hücumdaki sorunları henüz çözüme kavuşturamayan Türkiye ile mütevazı kadrosuyla galibiyet arayan Moldova arasındaki bu mücadeleyi, Perşembe günü 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.