Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko ING Basketbol Süper Ligi Final Serisi TRT Spor’da

31.05.2021 - 07:41

Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko ING Basketbol Süper Ligi Final Serisi TRT Spor’da


ING Basketbol final serisinde Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko kozlarını paylaşıyor. Seride ilk iki maç TRT Spor ekranlarından basketbolseverlere buluşurken, kalan maçların da TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından yayınlanması bekleniyor.

ING Basketbol Süper Ligi heyecanını kesintisiz bir şekilde basketbolseverlerle buluşturan TRT Spor, final serisini de ekranlara getireceğini açıkladı. Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko serisinin ilk maçı Perşembe günü 17.00’de, ikinci maçı ise Cumartesi günü 19.30’da TRT Spor ekranlarından şifresiz olarak yayınlanacak. Seride kalan maçların da TRT Spor ve TRT Spor 2’den naklen yayınlanması bekleniyor.

Euroleague Şampiyonu Anadolu Efes


Anadolu Efes, ING Basketbol Süper Ligi final serisine Euroleague şampiyonu unvanıyla çıkıyor. Köln’deki 4’lü finalde önce CSKA Moskova’yı, finalde de Barcelona’yı geçen Anadolu Efes, sezonu şampiyon tamamladı. 

Ligde bu sezon her maçta rakiplerinden üstün olduğunu hissettiren Anadolu Efes, play off serisinde maç kaybetmedi. Önce Gaziantep Basket’i ardından da Beşiktaş’ı geçen Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu da geçerek ligi şampiyon tamamlamak istiyor.

Fenerbahçe Beko Uzun Süre Sonra Sürpriz Tarafta


Ligin en başarılı ekiplerinden Fenerbahçe Beko, bu sezon küçülmeye gitti ve son yılların aksine daha düşük bütçeli bir takım kurdu. Buna rağmen Euroleague’de son düzlükte iyi bir performans gösteren Fenerbahçe Beko, ligde de adını finale yazdırmayı başardı.

Çeyrek final serisinde Darüşşafaka’yı mağlup etmeyi başaran Fenerbahçe Beko, yarı final serisinde ise Pınar Karşıyaka’yı 4 maç sonunda elemeyi başardı. Yıllar sonra ligde favori olmayan Fenerbahçe Beko’nun Anadolu Efes önünde neler yapacağı merak konusu.

Son 10 Maçın 8’i Anadolu Efes’in


2019 yılının ortasından itibaren iki ekip 10 kez karşı karşıya geldi ve bu maçların 8’ini Anadolu Efes kazanmayı başardı. Ligde normal sezonda oynanan iki maçı da kazanan Anadolu Efes, bu sezon rakibine sadece Euroleague’de mağlup oldu.

Bu sezon oynanan 4 maçın 3’ünü kazanan Anadolu Efes ile sezon içinde inişler çıkışlar yaşasa da kendini finale atmayı başaran Fenerbahçe Beko arasındaki ING Basketbol Süper Ligi final serisi karşılaşmaları, TRT Spor ekranlarından basketbolseverlerle buluşacak.