2021 Wimbledon Tenis Turnuvası TRT Spor Yıldız’da

19.05.2021 - 14:45

2021 Wimbledon Tenis Turnuvası TRT Spor Yıldız’da

En prestijli tenis turnuvası Wimbledon 2021’in yeni adresi TRT Spor Yıldız oldu. Türkiye’nin yeni spor kanalı TRT Spor Yıldız, böylece ilk sürprizine imza attı.

Dünyanın en başarılı tenisçilerinin katıldığı Wimbledon Tenis Turnuvası, 2021 yılında TRT Spor Yıldız ekranlarında olacak. Turnuvadaki birçok mücadeleyi ekranlara getirecek olan TRT Spor Yıldız’ın TRT Spor ile birlikte Wimbledon yayınlarına imza atması bekleniyor. 

Geçtiğimiz Yıl Anlaşma Yapılmıştı


TRT Spor 2 adıyla test yayınlarına imza atan TRT’nin başarılı spor kanalı, 19 Mayıs günü yapılan tanıtımla birlikte TRT Spor Yıldız ismini aldı. Bu tanıtımda yeni yayınların yapılacağının müjdesi de verildi. En dikkat çekici yayın ise Wimbledon tenis turnuvası oldu.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın TRT Spor Yıldız ekranlarında yayınlanacak olmasıyla ilgili, başarılı spiker Mehmet Sevinç açıklamalarda bulundu. Çok mutlu olduğunu belirten Sevinç’in açıklamaları şu şekilde:

Çok mutluyum. Aslında şunu söylemek istiyorum. Biz, geçtiğimiz sene için anlaşmamızı yapmıştık. Geçen sene Wimbledon, pandemi dolayısıyla ertelenmişti. Bizler, geçtiğimiz yıl sevgili seyircilerimizi Wimbledon ile buluşturmak istiyorduk. Olmadı ama bu sene imzalar atıldı, resmi sözleşmeler imzalandı. Artık Wimbledon TRT Spor Yıldız ekranlarında olacak.

TRT Spor Yıldız Twitter hesabı da ilk sürprizi takipçileriyle paylaştı. TRT Spor Yıldız’ın Wimbledon ile ilgili yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

Bizden sporseverlere ilk müjde...Wimbledon, TRT SPOR Yıldız'da!








Türkiye’deki Tenis Yayıncılarına Yenisini Eklendi


Türkiye’de tenis turnuvaları üç farklı ekrandan sporseverlerle buluşuyordu. Avustralya Açık, Roland Garros, Wimbledon ve Amerika Açık turnuvaları Eurosport ekranlarından naklen yayınlanıyordu. WTA turnuvalarının büyük bir bölümünün yayıncısı beIN Sports’ken, ATP’de turnuvalar yaklaşık 1 yıldır S Sport Plus platformundan tenis tutkunlarıyla buluşuyordu. Geçtiğimiz yıl ATP Rusya’yı ekranlara getiren TRT Spor 2, yeni ismi TRT Spor Yıldız ile birlikte tenis yayıncıları arasına dahil oldu.

Sezonun üçüncü büyük tenis turnuvası olan Wimbledon, 28 Haziran tarihinde başlayacak ve 11 Temmuz’da final karşılaşmasıyla sona erecek. Turnuvanın tüm heyecanını, TRT Spor Yıldız ve TRT Spor ekranlarında yaşayabileceksiniz.