TRT Spor Yıldız Nasıl İzlenir? Frekans Bilgileri

19.05.2021 - 19:58

TRT Spor Yıldız Nasıl İzlenir? Frekans Bilgileri

TRT Spor 2’nin test yayınlarının sona ermesiyle sporseverlerin hayatına giren TRT Spor Yıldız, dünyanın dört bir yanından amatör branşları ekranlara getirecek. Bu ilgi çekici spor kanalını izleyebileceğiniz platformları sizler için araştırdık.

19 Mayıs Çarşamba günü yapılan törenle TRT Spor 2’nin test yayınları sona erdi ve TRT Spor Yıldız ismiyle başarılı kanal yayın hayatına başladı. Wimbledon Tenis Turnuvası'ndan Voleybol Milletler Ligi karşılaşmalarına, CEV Altın Ligi’nden Elmas Lig'e kadar dünyanın dört bir yanındaki müsabakaları sporseverlerle buluşturacak TRT Spor Yıldız kanalı, birçok platformda kendine yer bulacak. 

TRT Spor Yıldız’ın Twitter üzerinden paylaştığı tanıtım videosunda “Türkiye'nin yeni nesil, olimpik spor kanalı TRT SPOR Yıldız. Bu ülkenin tüm yıldızları için..” ifadelerine yer verildi.









TRT Spor Yıldız Uydudan Nasıl İzlenir?


TRT’nin yeni spor kanalı TRT Spor Yıldız, Türksat uydusu üzerinden yayınlara imza atacak. TRT Spor Yıldız’ın frekans bilgileri şu şekilde:

Türksat 4A (HD)

Frekans: 11958

Polarizasyon: Dikey (Vertical)

Sembol Oranı: 27.500

FEC: 5/6

TRT Spor Yıldız Türkiye’deki Tüm Platformlarda Yayın Yapacak


Uydu üzerinden şifresiz olarak dünyanın dört bir yanındaki spor müsabakalarını ekranlara getirecek olan TRT Spor Yıldız, Türkiye’deki TV platformlarında da kendine yer buldu. TRT Spor Yıldız’ı izleyebileceğiniz platformlar şu şekilde:

Digiturk 87. Kanal

D-Smart 86. Kanal

Kablo TV 242. Kanal

Tivibu: 55. Kanal

Turkcell TV+ 71. Kanal

Vodafone TV 72. Kanal

TRT Spor Yıldız Youtube Canlı Yayını Olacak mı?


Son dönemde birçok sporsever, Youtube üzerinden canlı yayınları takip etmek, kanalları Youtube’da izlemek istiyor. Türkiye’deki spor kanallarının da birçoğu 7/24 Youtube canlı yayınlarıyla beklentileri karşılıyor. TRT Spor Yıldız kanalının ise henüz Youtube canlı yayınına imza atmadığı görülüyor. 

TRT Spor 2 ismiyle yayın yapılan dönemde ara ara Youtube canlı yayınlarına yer veren başarılı kanalın, yeni dönemde bu yayınları sürekli hâle getirmesi bekleniyor. Bu da ilerleyen günlerde TRT Spor Yıldız kanalının Youtube üzerinden izlenebileceği anlamına geliyor.