TRT Spor 2’nin Yeni İsmi TRT Spor Yıldız Oldu

19.05.2021 - 14:18

TRT Spor 2’nin Yeni İsmi TRT Spor Yıldız Oldu

Bir süredir TRT Spor 2 adıyla test yayınlarına imza atan TRT’nin spor kanalı, TRT Spor Yıldız ismini aldı. Özel bir törenle açılan kanal, Türkiye’deki amatör branşları ekranlara getirecek.

Yaklaşık 1 yıldır test yayınlarıyla sporseverlerin karşısına çıkan TRT Spor 2’de test yayını dönemi bitti. Bu dönemin bitişiyle birlikte kanalın adı da değişti. Bundan böyle TRT Spor 2, TRT Spor Yıldız ismiyle birçok spor müsabakasını ekranlara getirecek.

Öncelik Amatör Branşlar


TRT Spor 2 ekranlarında genel olarak futbol dışındaki müsabakalar yer alıyordu. Buz pateni, buz hokeyi, hentbol, judo, basketbol, voleybol, motor sporları ve daha niceleri bu ekranlarda sporseverlerle buluşuyordu. TRT Spor Yıldız kanalının da aynı yayın politikasıyla hareket etmesi bekleniyor.

Amatör branşlara öncelik verecek olan TRT Spor Yıldız kanalında dünyanın dört bir yanındaki turnuvalar ve birçok spor müsabakası sporseverlerle buluşacak.

Yeni Yayınlar TRT Spor Yıldız’da


TRT Spor Yıldız ekranlarında yeni spor yayınları da olacak. Bu yayınların başında Wimbledon tenis turnuvası geliyor. Wimbledon 2021’i TRT Spor Yıldız ekranlarından takip edebileceksiniz.

Tokyo Olimpiyatları, Paralimpik Oyunları, Avrupa Altın Ligi, Voleybol Milletler Ligi, Elmas Lig, Dünya Superbike Şampiyonası ve daha birçok organizasyonu ekranlara getirecek olan TRT Spor Yıldız, özel dosyalarla da sporseverlerin karşısına çıkacak.

Bir Yıldız Doğuyor


Bir süredir sosyal medyada #BirYıldızDoğuyor etiketiyle paylaşımlar yapılıyordu. Yeni kanal TRT Spor Yıldız’ın lansman töreninde konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT Spor Yıldız’ın birçok yıldız adayı sporcunun ortaya çıkmasını sağlayacağını belirtti. İbrahim Eren’in yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

Öncelikle Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Böyle özel bir günde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın organize ettiği, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerle, 81 ilden gelen sporcularla TRT Spor 2 diye bir süredir test yayınlarında olan kanalımızın TRT Spor Yıldız adıyla lansmanını yapmaktan gerçekten büyük memnuniyet duyuyorum. 


Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de futbol en çok rağbet gören, en popüler spor dalı. Her ne kadar biz kamu hassasiyetiyle TRT Spor kanalımızda futbol dışındaki branşlara yer vermeye çalışsak da yayınlayamadığımız turnuvalar, müsabakalar olmadı değil. TRT Spor Yıldız kanalımız Türkiye’nin yıldızlarına, Türkiye’deki amatör branşlara, olimpik branşlara büyük destek sağlayacak ve onları yayınlayacak bir kanal olacak.

38 Farklı Branşta Yayınlar Yaptık


TRT Spor 2 kanalında test yayınları esnasında ekranlara getirilen spor branşlarına da değinen İbrahim Eren, 38 farklı branşta yayınlar yaptıklarını belirtti.

38 farklı branşta judodan haltere, güreşten hentbola 1.000’in üzerinde canlı yayın yaptık. Ben bu vesileyle hem TRT Spor yöneticilerimizi hem de TRT iç yapımlar ekibini tebrik etmek istiyorum. Uluslararası organizasyonlar çektik. Tamamı kendi çalışanlarımızdan oluşan ekiplerle canlı yayınlar gerçekleştirdik ve bu yayınları da dünyanın dört bir tarafında uluslararası organizasyonlar kullandı. TRT olarak uluslararası bir yayıncılık anlayışı benimsiyoruz. TRT Spor Yıldız kanalının da geleceğin Türk sporcularının yetişmesinde rol oynayacağını düşünüyorum. Türkiye’nin yıldızları TRT Spor Yıldız kanalında olacak.