Süper Lig Yayın İhalesinde Netflix İddiası

18.05.2021 - 17:08

Süper Lig Yayın İhalesinde Netflix İddiası

Bu senenin sonunda yapılması planlanan Süper Lig ihalesinde Netflix’in de teklif verebileceği iddia edildi. Akşam Gazetesi’nin haberine göre Süper Lig yayın ihalesi komisyonu, Netflix başta olmak üzere Türkiye’deki dijital platformlarla görüşme yapacak.

2021/22 sezonuyla birlikte beIN Sports’un Türkiye Süper Ligi yayınları resmi olarak sona eriyor. Yeni yapılacak ihaleye hangi şirketlerin katılacağı netlik kazanmazken, ihale komisyonunun potansiyel yayıncılarla görüşme yaptığı iddia edildi. Akşam Gazetesi’nde çıkan habere göre görüşme yapılacak şirketlerden biri de Netflix.

Turkcell ve Türk Telekom ile Görüşme Yapıldı


Bu sezonun sonunda yapılacak olan ihale için Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı, daha önce birlikte yayın ihale komisyonu kurmuşlardı. İşte bu komisyonda yer alan 
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Kasımpaşa Başkan Vekili Fatih Saraç, muhtemel yayıncılarla görüşmelere başladı. Akşam'ın haberine göre, görüşme için randevu alınan isimlerin arasında Netflix de bulunuyor.

Turkcell ve Türk Telekom ile görüşme yaptığı bildirilen komisyon, diğer muhtemel yayıncı adaylarından da randevu almaya devam ediyor. Komisyonun, D-Smart ve S Sport ile de görüşeceği zaten biliniyor. Şimdi ise, bu isimlere Netflix’in de eklendiği belirtiliyor. İddiaya göre komisyon, Süper Lig yayın hakları konusunda görüşmek için Netflix'ten de randevu aldı.

Diğer Dijital Platformlarla da Görüşülmesi Bekleniyor


Netflix’in canlı spor yayınları konusunda dünyada herhangi bir adım atmadığı biliniyor. Bununla birlikte Türkiye’deki diğer dijital platformların bu noktada adımlar atacağı tahmin ediliyor. Netflix ile yapılacak görüşme sonrasında Discovery’nin satın aldığı Blu TV ile de görüşme yapılması bekleniyor. Öte yandan Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Exxen platformuyla muhtemelen bir görüşme yapılacak. 

Türkiye’de aktif olarak hizmet veren Amazon Prime ise spor yayıncılığı konusunda en tecrübeli dijital platform. Premier Lig, NFL ve daha birçok spor içeriğini naklen yayınlayan Amazon Prime’ın da yayın ihalesinde teklif verebileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Akşam