Şansın Tokyay NTV’ye Transfer Oldu

15.05.2021 - 15:46

Şansın Tokyay NTV’ye Transfer Oldu

Geçtiğimiz hafta Tivibu Spor’a veda eden Şansın Tokyay’ın yeni adresi NTV oldu. Özellikle dijitalde spor içeriklerinin sayısını arttırmayı planlayan NTV, böylece yeni sezon için ilk hamlesini Şansın Tokyay ile yaptı.

Tivibu Spor’un başarılı spikeri Şansın Tokyay, yaklaşık 1 hafta önce kişisel Instagram hesabından Tivibu Spor’a veda ettiğini açıklamıştı. Başarılı sunucu Tokyay’ın yeni adresi geçtiğimiz saatlerde belli oldu. Şansın Tokyay, bundan böyle NTV’nin spor bölümünde yer alacak. Geçmiş yıllarda da NTV’de çalışan Tokyay’ın dijital içeriklerde de yer alacağı tahmin ediliyor.

NTV Spor Döneminde Çalışma Fırsatı Bulmuştu


Tivibu Spor’dan ayrılan Şansın Tokyay, daha önce kısa bir süre NTV Spor’da çalışmıştı. Geçtiğimiz aylarda Tuğba Dural’ın istifa etmesi sonrasında yeni bir ismi kadroya katmayan NTV de Şansın Tokyay ile birlikte bu boşluğu doldurmuş oldu.

Yeni sezonda NTV’nin sunucu kadrosunda yer alacak olan Şansın Tokyay’ın NTV Spor dijital programlarda da boy göstermesi bekleniyor.

Şansın Tokyay Kimdir?


1987 Tarsus doğumlu olan Şansın Tokyay TED Ankara Koleji mezunu. Üniversiteyi Başkent Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde burslu olarak okudu. Yüksek lisansını O.D.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Medya ve Kültürel Çalışmalar üzerine yaptı. 2012 yılında Spor Spikerliği üzerine NTV Spor’da Ercan Taner’den eğitim aldı ve BJK TV’de 3.5 sene spiker olarak görev yaptı. 2015 yılında Türkiye Basketbol Federasyonu’na transfer oldu ve 2 sene tbf.org.tr’de TBF TV üzerinden basketbolcularla yaptığı video röportajları yayınladı. 2017 yılında, TBF Milli Takımlar Medya Sorumlusu oldu. Yine 2017 yılında, TBF bünyesinde görevini sürdürürken NTV Spor için hazırlanan Basketbol Havası programının sunuculuğunu yaptı.

2018 yılında Tivibu Spor’da tam zamanlı olarak spor spikerliğine döndü ve üç sene de bu çatı altında çalışmaya devam etti. Yaklaşık 1 hafta önce Tivibu Spor’dan ayrıldığını açıklayan Şansın Tokyay, başarılı yayınlarına NTV ekranlarında devam edecek.