Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi Yayıncısı 10 Gün İçerisinde Belli Olabilir

30.03.2021 - 20:58

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi Yayıncısı 10 Gün İçerisinde Belli Olabilir

Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ni kapsayan ihalede Türkiye için teklif verme süreci bugün itibarıyla sona erdi. Socrates Dergi yazarlarından Mustafa Taha da Twitter üzerinden sürece ve Türkiye’de Şampiyonlar Ligi yayıncısı olmanın zorluklarına değindi.

UEFA geçtiğimiz aylarda Türkiye için Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi yayın ihale sürecinin başladığını duyurmuş ve 30 Mart’a kadar teklif alacağını açıklamıştı. Bu teklifler sonucunda 2023/24 sezonu sonuna kadar Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi yayıncısı belli olacak. Socrates Dergi yazarlarından Mustafa Taha da Türkiye’de Şampiyonlar Ligi yayıncısı olmanın zorluklarını Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı.

2021-24 Yayıncısı 10 Günde Belli Olacak

Teklif verme sürecinin bugün itibarıyla sona erdiğini belirten Mustafa Taha, 10 gün içinde yeni yayıncının belli olabileceğini vurguladı.

Türkiye için UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi yayın hakları ihalesinin teklif verme süreci bugün öğlen 12'de sona eriyor. Team Marketing yeni bir tur yapma ihtiyaç duymazsa 2021-24 yayıncısı önümüzdeki 10 günde belirlenecek.

Yayıncılar Ortalama 37-40 Milyon Euro Harcadı

Türkiye’de Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi yayıncılarının son 10 yılda ortalama 37-40 milyon avro harcadığını belirten Mustafa Taha 2012/13 sezonunun en başarılı yıl olduğunu dile getirdi.

Son 10 yılda Türkiye'de yayıncılar UCL ve UEL yayın hakları için sezon başına ortalama 37-40 milyon avro harcadı. Sportif açıdan son 10 yılda 18 takım gruplardan çıkmayı başardı. Son 10 yılda UCL'de bir kere çeyrek, UEL'de de bir yarı bir de çeyrek finale kadar ulaşıldı. Son 10 yılda Türk takımları grup maçlarının ardından 54 eleme turu karşılaşması oynadı. Sezon başına maç ortalaması 5,4 maç. 12 maçın oynandığı 2012-13 sezonu eleme turları açısından en başarılısı. O sezon Galatasaray UCL'de çeyrek final, Fenerbahçe UEL'de yarı final yaptı.

Türkiye’de UCL ve UEL Yayıncısı Olmak Zor

Takımların başarısının yayıncıyı olumlu etkilediğini sözlerine ekleyen Mustafa Taha, bu yüzden Türkiye’de UCL ve UEL yayıncısı olmanın zor olduğunu takipçileriyle paylaştı.

Büyük ligler ve Portekiz, Hollanda gibi ülkelerden farklı olarak Türkiye'de UCL, UEL yayıncısı olmak daha zor bir iş. Söz konusu yedi ligin takımları her sezon UCL ya da UEL'de çeyrek final görüyor. Bu da yayıncı için pozitif bir durum oluşturuyor.