Türkiye-Letonya Dünya Kupası Eleme Maçı TRT Spor’da

28.03.2021 - 15:57

Türkiye-Letonya Dünya Kupası Eleme Maçı TRT Spor’da

Dünya Kupası eleme mücadelesinde Türkiye’nin konuğu Letonya, 30 Mart Salı günü 21.45’te başlayacak olan Türkiye-Letonya karşılaşmasını, TRT Spor ekranlarından naklen izleyebilirsiniz.

2022 Dünya Kupası eleme karşılaşmalarına beklentilerin üzerinde bir başlangıç yapan Türkiye, 3’üncü maçında Letonya’yı konuk ediyor. Türkiye-Letonya karşılaşmasını, Salı günü 21.45’ten itibaren TRT Spor ekranlarından naklen izleyebilirsiniz.

Türkiye’den 7 Gollü Başlangıç

Grup kuraları çekildiğinde Hollanda ve Norveç ile birlikte ilk iki sıra için en ciddi aday olarak görülen Türkiye, önce Hollanda’yı 4-2, ardından da Norveç’i 3-0 ile mağlup etmeyi başardı. Hayal edilenin ötesinde bir başlangıca imza atan Türkiye, grupta da ilk iki maçlar sonunda yolu bir bakıma yarıladı.

Cumartesi günü İspanya’da oynanan Norveç karşılaşmasına oldukça iyi bir başlangıç yapan Türkiye, Ozan Tufan’ın hemen maçın başında bulduğu golle öne geçmeyi başardı. Ardından kornerde Çağlar Söyüncü ile skoru 2-0’a getiren Türkiye, ikinci yarıda Ozan Tufan’ın şık golüyle birlikte skoru tayin etti. Alınan bu 3-0’lık galibiyet sonrasında Türkiye, ilk 2 maç sonunda liderlik koltuğuna oturdu.

Letonya Henüz Puanla Tanışamadı

Grubun görece zayıf ekiplerinden Letonya, ilk olarak Karadağ’ı konuk etti. Mücadeleyi 2-1 kaybeden Letonya’nın Cumartesi günkü rakibi ise Hollanda’ydı.

Karşılaşmada rakibine birçok fırsat veren Letonya, Hollanda karşısında 2-0’lık mağlubiyet aldı. 2 maç sonunda henüz puanla tanışamayan Letonya, ilk sürprizi Türkiye’ye yapmak istiyor.

İlk Galibiyeti Arıyoruz

Daha önce 5 kez karşı karşıya gelen Letonya ile Türkiye’nin oynadığı karşılaşmaların 4’ü berabere biterken, 1’inde Letonya galip gelmişti. EURO 2004 elemelerinde Şenol Güneş yönetimindeki Türkiye’yi elemeyi başaran Letonya, bir sürprize daha imza atma niyetinde.

2’de 2 ile başlayan ve beklentileri aşan Türkiye ile henüz galibiyet alamayan Letonya arasındaki bu karşılaşmayı, Salı günü 21.45’ten itibaren TRT Spor ekranlarından naklen izleyebilirsiniz.