U21 Avrupa Futbol Şampiyonası TRT Spor’da

19.03.2021 - 22:39

U21 Avrupa Futbol Şampiyonası TRT Spor’da

Covid-19 sebebiyle farklı bir zaman aralığında oynanacak U21 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın yayın haklarını TRT aldı. 24 Mart tarihinde başlayacak turnuvada mücadelelerin TRT Spor ekranlarından yayınlanması bekleniyor.

Macaristan ve Slovenya’da düzenlenecek U21 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye’deki yayıncısı belli oldu. 24 Mart ile 6 Haziran tarihleri arasında oynanacak turnuvanın yayın haklarını TRT aldı. Önümüzdeki hafta içi grup aşamaları başlayacak olan turnuvada birçok mücadelenin TRT Spor ekranlarından futbolseverlerle buluşması bekleniyor.

EURO 2020’nin Ertelenmesi Turnuva Takvimini Değiştirdi

2 yılda bir düzenlenen U21 Avrupa Futbol Şampiyonası, yaz aylarında oynanıyordu. Pandemi sebebiyle Euro 2020’nin bu yaz oynanacak olması. U21 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın takviminin değişmesine sebep oldu. 

Turnuvada 24-31 Mart tarihleri arasında grup maçları oynanacak. Daha sonrasında 31 Mayıs tarihinde çeyrek final ile turnuvaya devam edilecek. 3 Haziran’da yarı finaller, 6 Haziran’da da final maçı oynanacak. TRT Spor’un bu müsabakaları ekranlara getirmesi bekleniyor. Öte yandan 2019’daki turnuvada yarı finalden itibaren mücadeleler ekranlara getirilmişti. Bu sebeple grup maçlarının büyük bir bölümünün TRT Spor’da yayınlanmayacağı tahmin ediliyor.

Macaristan ve Slovenya Ev Sahipliğinde Turnuva Düzenlenecek

Turnuvada A ve C gruplarındaki tüm maçlar Macaristan’da oynanacak. B ve D grubu maçlarına ise Slovenya ev sahipliği yapacak. Turnuvanın açılış maçları 24 Mart günü 20.00’de oynanacak. Çekya ile İtalya ve Slovenya ile İspanya B Grubu maçlarında kozlarını paylaşacak. 

Grup Maçlarının UEFA.TV’den Yayınlanması Bekleniyor

Türkiye’de U21 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın resmi yayıncısı TRT olsa da grup aşamasının ekranlara sınırlı sayıda maçla geleceği veya hiç gelmeyeceği tahmin ediliyor. UEFA, son dönemde ülkede yayınlanmayan tüm organizasyonları UEFA.TV adresinden futbolseverlerle buluşturuyor. U21 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da grup karşılaşmalarının UEFA.TV’de yayınlanması bekleniyor.

UEFA.TV de yayın akışına açılış günü maçlarını dahil etti. Çekya-İtalya ve Slovenya-İspanya karşılaşmalarını şifresiz olarak UEFA.TV adresinden izleyebileceksiniz. Çeyrek final, yarı final ve final karşılaşmalarının ise TRT Spor ekranlarında olması bekleniyor.