NBA-All Star İzlenme Oranı %18 Düştü

14.03.2021 - 14:13

NBA-All Star İzlenme Oranı %18 Düştü

NBA All-Star izlenme oranı %18 oranında düştü. 5.94 milyon kişinin izlediği NBA All-Star 2021, son 31 yılın en düşük izlenme sayısına sahip All-Star olarak tarihe geçti.

Geçtiğimiz hafta oynanan NBA All-Star, son 31 yılın en düşük izlenme sayısına sahip All-Star maçı oldu. 5.94 milyon kişinin izlediği NBA All-Star’ın izlenme oranı da %18 düşüş gösterdi. Bütün bunlara rağmen NBA All-Star, 2020/21 sezonunda en çok izlenen NBA etkinliği olmayı başardı. All-Star öncesinde en çok izlenen oyun ise LA Lakers ile Dallas Mavericks arasındaydı.

Bilinmezlikler Sayının Düşmesinde Faktör Oldu

NBA All-Star’ın bu yıl yapılıp yapılmayacağı birkaç ay öncesine kadar net değildi. Tartışmalar eşliğinde All-Star’ın tek günde tüm etkinliklerinin yapılmasına karar verildi. Covid-19 tehlikesi devam ederken bu kararın alınması oyuncuların tepkisini çekti.

All-Star’ın yapılmasına karar verilme süreci, pazarlama konusunda NBA’in istediği seviyeye ulaşamamasına sebep oldu. Bu da NBA All-Star izleyici sayısının düşmesi anlamına geldi.

18-34 Yaş Arasında Gün Lideri Oldu

İzlenme oranı düşen NBA All-Star, 18-34 yaş arası tarafından o gün en çok izlenen organizasyon oldu. Bu da hâlen belli bir kitlenin NBA izlemeye devam ettiğini gözler önüne serdi.

NBA All-Star’ın ABD’de iki farklı yayıncısı vardı. TNT’de toplam 4.66 milyon kişi NBA All-Star izlerken, 1.27 milyon kişi de TBS’de All-Star’ı takip etti.

Finaller Kadar Dramatik Düşüş Yok

NBA All-Star izlenme oranı düşse de bu oranın düşüşü NBA Finalleri kadar olmadı. 2019 yılında Toronto Raptors’un Golden State Warriors’u saf dışı bırakarak şampiyon olduğu 6’ncı maç, 18.34 milyon kişi tarafından izlenmişti. Geçtiğimiz yıl LA Lakers-Miami Heat 6’ncı maçı ise sadece 5.6 milyon kişi tarafından izlendi.

Pandemiyle birlikte hemen hemen her sporda olduğu gibi NBA’de de izlenme oranları düştü. İzlenme oranlarını tekrar arttırmak isteyen NBA yönetiminin farklı planlar üzerinde çalıştığı belirtiliyor.