Formula 1 HDR Yayın Testlerini Başlatmayı Planlıyor

14.03.2021 - 12:39

Formula 1 HDR Yayın Testlerini Başlatmayı Planlıyor

28 Mart’ta Bahreyn’de başlayacak olan Formula 1 yeni sezonu için HDR yayın testlerine başlanması gündemde. 8K yayınlarla daha iyi bir deneyim sunmak isteyen Formula 1 yönetiminden Ian Holmes da HDR testlerinin başlayacağını doğruladı. 

HDR yayın standardı her geçen gün spor medyasında daha fazla benimseniyor. Birçok organizasyon 8K kalitede sporseverlerle ulaşıyor. İngiltere’de BT Sport, önemli müsabakalarda bu teknolojiyi kullanıyor. F1’in İngiltere yayıncısı Sky Sports da yaz aylarında HDR teknolojisini uygulamayı planlıyor. Bunların yanında ABD’de NFL ve NASCAR’da bu teknoloji halihazırda kullanılıyor. 

Bu sezon Cuma antrenmanlarını da ekranlara getirecek S Sport Plus’a üye olmak ve Formula 1’de sezonun heyecanını kesintisiz bir şekilde yaşamak için buraya tıklayın.

Formula 1 de en yüksek standartları yakalamak için HDR yayınlarına başlamayı planlıyor. Basın Hakları Direktörü Ian Holmes da sıradaki adım olarak HDR yayınlarını işaret etti.

Ian Holmes Konuyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Formula 1 Basın Hakları Direktörü Ian Holmes HDR yayın testleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bu teknolojinin çok önemli olduğunu vurgulayan Holmes, aceleci davranmayacaklarının altını çizdi. Holmes’un açıklamasında öne çıkan bölümler şu şekilde:

Elbette bu teknolojinin gelişimini inceliyoruz. Özellikle HDR teknolojisi ile yakından ilgileniyoruz. Bu yıl testler gerçekleştireceğiz ve yayınlarımızı bir sonraki adıma hazırlayacağız. Bunlarla birlikte bu yayınları kimin izleyeceğini de mercek altına almalıyız. Yarın yayını başlatsak, bunu izleyecek insan sayısı bir hayli az olacak.

Bu tip teknolojilerde en büyük sorun da bu. Bazen böyle mükemmel bir teknoloji oluşturuyorsunuz ve yayıncıların tamamının bu yayınları ekranlara getirme gücü oluyor ama insanların cihazı bunu görüntüleyecek donanımda olmuyor. Bu yüzden aceleci olmayacağız.

Heyecan 28 Mart’ta Başlıyor

Formula 1’de 2021 sezonunun heyecanı 28 Mart’ta Bahreyn GP’si ile başlıyor. Dünyanın dört bir yanından naklen yayınlanacak bu organizasyonun Türkiye’deki yayıncısı son yıllarda olduğu gibi S Sport ve S Sport Plus.