beIN Sports ile Fenerbahçe Arasındaki Gerginlik NY Times’ın Manşetinde

11.03.2021 - 19:00

beIN Sports ile Fenerbahçe Arasındaki Gerginlik NY Times’ın Manşetinde

beIN Sports ile Fenerbahçe arasındaki gerginliği NY Times yazarlarından Tarıq Panja kaleme aldı. Süper Lig için ödenen bedel ve daha birçok konuya değinen Panja, bu gerginliğin faturasının ağır olabileceğini vurguladı.

Uzunca bir süredir gündemi meşgul eden Fenerbahçe ile yayıncı kuruluş beIN Sports arasındaki gerginlik, NY Times’da kendine yer buldu. Gerginlikten beIN Sports’un ödediği tutarlara kadar birçok konuya değinilen bu makalede problemin devam ettiği de belirtildi.

beIN Sports ile Fenerbahçe Arasındaki Gerginlik Kronolojik Olarak Paylaşıldı

beIN Sports ile Fenerbahçe arasındaki gerginliğe değinilen makalede bu gerginliğin sebepleri kronolojik olarak açıklandı. 

Karagümrük-Konyaspor maçında küfürlü tezahüratların fark edilmesi sonrasında Fenerbahçe’nin beIN Sports’a olan tepkisi arttı. Bu tezahürat sonrasında Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan’ın

tüm bu ardışık olayları insani hatalar olarak düşünmek çok naif olurdu. Argümanlarımızın son derece geçerli ve ilgili olduğuna inanıyoruz

açıklaması, beIN Sports’un özür mesajı yayımlamasını sağladı.

Yayımlanan mesajın 19.05’te atılması ise Fenerbahçe’nin yine tepkisini çekti. beIN Sports sözcüsü ise olayların ardından şu ifadeleri kullandı:

Neden kasıtlı olarak Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birini haklarından mahrum etmeye çalışalım? Ticari veya başka türlü hiçbir anlam ifade etmiyor.

Hande Sümertaş Gerginliği

Fenerbahçe ile beIN Sports arasındaki bir diğer gerginlik konusu ise Hande Sümertaş’ın beIN Sports’ta çalışmasıydı. Galatasaray’daki görevinden ayrıldıktan sonra beIN Sports’a geçen Hande Sümertaş’ın objektif çalışmadığı iddia edildi. 

Burak Çağlan Kızılhan, konuyla ilgili o dönem şu ifadeleri kullanmıştı:

Endişelerimiz ve iddialarımız bir kişiyle ilgili değil, kulübümüze yönelik sistematik bir yaklaşımla ilgili. beIN Sports’un işe alma sürecini yeniden değerlendirmesi akıllıca olacaktır.

Mesut Özil Transferi ile Gerginlik Devam Etti

Mesut Özil’in imza töreninde bütün kanalların muhabirlerini davet eden Fenerbahçe, beIN Sports’un muhabirlerini davet etmeyerek gerginliğin devam ettiğini gözler önüne serdi. Maçlarda beFair sloganını da kullanan Fenerbahçe, sadece Galatasaray derbisinde beIN Sports protestosuna yer vermedi.

beFair logosunun kullanımını yasaklayan geçen haftaki mahkeme kararının ardından Fenerbahçe sadece protestolarının dilini değiştirdi. 

Gerginlikte TFF’nin Yeri

NY Times yazarı Tarıq Panja, bu gerginlikte TFF’nin duruşuna da değindi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun konuyla ilgili herhangi bir açıklaması olmadığını belirten Panja, şu şekilde yazısını sonlandırdı:

Türkiye Futbol Federasyonu, bu konudan uzak durmaya çalışıyor. Ancak Ocak ayı sonlarında Başkan Nihat Özdemir'e bu anlaşmazlık soruldu. Özdemir, Fenerbahçe karşıtı tezahüratların kasıtlı olarak yayınlandığına inanmadığını belirterek, Türk futbolu ile beIN Sports arasındaki ilişkinin karşılıklı fayda sağladığını söyledi ve beIN Sports’un Türkiye’den çıkmak istemeyeceğini belirtti.