Rıdvan Dilmen Yorumculuğu Bıraktığını Açıkladı

05.03.2021 - 17:31

Rıdvan Dilmen Yorumculuğu Bıraktığını Açıkladı

NTV’de %100 Futbol programıyla futbolseverlerin karşısına çıkan Rıdvan Dilmen, NTV’den ayrıldığını ve futbol yorumculuğunu bıraktığını açıkladı. Son dönemde kendisine iftiralar atıldığını belirten Dilmen, kendisine iftiralar atanların asıl amaçlarını önümüzdeki günlerde belgelerle açıklayacağını ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda Güntekin Onay, son dönemde de Murat Kosova ile %100 Futbol programına imza atan Rıdvan Dilmen, Twitter’dan yaptığı açıklamayla NTV’den ayrıldığını ve futbol yorumculuğunu bıraktığını açıkladı. Son dönemde birçok kişiyle tartışmalar yaşayan Rıdvan Dilmen, organize bir şekilde kendisine iftira atıldığını dile getirdi. Bu iftiraları kabul etmeyeceğini belirten Dilmen, kendisine iftira atanların asıl amaçlarını da önümüzdeki günlerde belgelerle açıklayacağını kamuoyuyla paylaştı.

İftiraları Başkaları Gibi Kabul Etmem Mümkün Değil

Rıdvan Dilmen, futbol yorumculuğunu bıraktığını açıklarken, kendisine iftiralar atıldığını ve bu iftiraları kabul etmesinin mümkün olmadığını belirtti. Bir kişiye veya bir camiaya herhangi bir saygısızlık yapmadığını söyleyen Dilmen, şu ifadeleri kullandı:

43 yıl önce lisanslı futbolcu olarak girdiğim Türk futbol ailesine; onurumla, şerefimle, namusumla hizmet ettiğim milli futbolcu-teknik direktör-futbol yorumcusu olarak yürüttüğüm süreci bugün itibarıyla sonlandırıyorum. Hiçbir şahıs, kurum ve camiayla ilgili asla saygısızlığım olmadı. Ancak son dönemde organize bir şekilde hedef gösterilerek bana ve aileme yaşatılan üzüntüyü, iftiraları başkaları gibi kabul etmem mümkün değildir. Şimdiye kadar olduğu gibi rahmetli babamın ve annemin bana bıraktığı en anlamlı miras olan Dilmen soyadını Rabbim izin verdiği sürece onurumla taşımaya devam edeceğim.

Rıdvan Dilmen açıklamasının devamında ise NTV’ye teşekkürlerini sundu. Kendisine iftira atanları da belgeleriyle açıklayacağını dile getiren Rıdvan Dilmen’in açıklamasının ikinci kısmı şu şekildeydi:

Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk’e ve NTV ailesine teşekkür ederim. Tüm izleyicilerimize minnettarım. 

Yakın bir zamanda bana ve aileme yapılan iftira dolu bu kampanyanın aktörlerini, asıl amaçlarının şahsım üzerinden halkı kin ve nefretle kutuplaştırmak olduğunu, tetikçilerini ve azmettiricilerini bilgi ve belgelerle tek tek ifşa edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.