beIN Sports Grup Başkanı Rashed Al Marri: Parayı Kesersek Size Gelecek Para Azalır

20.02.2021 - 15:46

beIN Sports Grup Başkanı Rashed Al Marri: Parayı Kesersek Size Gelecek Para Azalır

Digiturk Spordan Sorumlu Başkanı Rashed Al Marri, Sözcü’ye özel açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe ile yaşanan soruna değinen Al Marri, uygulanan boykotun kimseye yararı olmadığını dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet’e özel açıklamalarda bulunan Digiturk Spordan Sorumlu Başkanı Rashed Al Marri, bu kez de Sözcü’nün konuğuydu. Hande Sümertaş olayından Fenerbahçe ile yaşanan soruna kadar birçok konuya değinen Rashed Al Marri, uygulanan boykotun kulüplere daha büyük bir sıkıntısı olacağını, parayı kesmeleri durumunda kulüplere gelecek paranın azalacağını belirtti.

Özrü Beğenmediler

Fenerbahçe’ye edilen küfürlü tezahüratın yayınlanması sonrasında beIN Sports, Fenerbahçe’den özür dilemişti. Rashed Al Marri de bu konuya bir kez daha değindi. Fenerbahçe’nin yapılan özrü beğenmediğini dile getiren Al Marri, şu ifadeleri kullandı:

Maçlar seyircisiz olunca yapay sesler devreye soktuk. Karagümrük yeni çıktığı için ilk maçlarından birkaç ses koyduk. Çok zor duyulan sesler var. Ağustos’tan beri kullandığımız sesi Aralık’ta tespit ettik. Maalesef iki arkadaşımız görevinden oldu ve özür diledik. Özrümüzü, açıklama saat 19.05'te yapılmış diye beğenmediler.

Fenerbahçe’nin “Be Fair” tişörtleriyle çıkıp açıklama yapmasına da değinen Al Marri, kendi logolarının illegal bir şekilde kullanılmasının sıkıntı yaratacağını belirtti ve şöyle devam etti:

Fanatik Fenerbahçelilerin olduğunun farkındayız. Biz bir iki hafta bekleyelim dedik. Ama bir noktadan sonra siz bizim logomuzu illegal şekilde kullanırsanız bu problem olur. Londra'daki hukuk kanadımız bu işe el koyabilir. Tişörtleri çıkarın, ne söylemek istiyorsanız söyleyin hiçbir problem yok. Bazı şeylerin ihlalini yapmayalım artık. Yüzde yüz olmasa da bazı şeyleri aştığımızı düşünüyorum.

Kimse Şirketimizden Birinin Kovulmasını İsteyemez”

Hande Sümertaş konusuna da değinen Al Marri, Sümertaş’ın görevinin spor içeriklerinin alımıyla ilgili olduğunu belirtti. Kimsenin muhabirlere baskı yapamayacağını dile getiren Al Marri, parayı kesmeleri durumunda kulüplerin sıkıntı yaşayacağını sözlerine ekledi.

Kimse şirketimizden birinin kovulmasını isteyemez. Tehdit ettiğiniz boykot kampanyası sizi sıkıntıya düşürür, parayı kesersek size gelecek para azalmış olur.

“Uzun Soluk İçin Buradayız”

Yeni yayın ihalesiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Al Marri, Türkiye’ye uzun soluklu adım attıklarını belirtti. Al Marri konuyla ilgili “yeni yayın ihalesi olduğunda aksiyonumuzu alacağız. Burada 2 milyar dolarlık yatırım yaptık. Biz uzun soluk için buradayız. Ödemeyi hiç durdurmadık. Oynanan maç başına geçildi sadece” ifadelerini kullandı.