beIN Sports Sezonun Geri Kalanı İçin Fransa'da Ligue 2 Yayın Haklarını Satın Aldı

16.02.2021 - 15:36

beIN Sports Sezonun Geri Kalanı İçin Fransa'da Ligue 2 Yayın Haklarını Satın Aldı

beIN Sports, 2020/21 sezonunun geri kalan bölümü için Fransa Ligue 2’yi ekranlara getireceğini açıkladı. Hâlihazırda Ligue 2’nin uluslararası yayıncısı olan beIN Sports, bu anlaşmayla birlikte Fransa’da da Ligue 2’yi ekranlara getirecek.

Fransa’da geçtiğimiz haftalarda Ligue 1 ve Ligue 2 yayın sorunu ortaya çıktı. Sezon başında İspanya merkezli Mediapro’nun haklarını satın aldığı Ligue 1 ve Ligue 2, sezonun bu bölümünde Mediapro’nun kapanması sonucunda Canal+’a geçti. Fransa’da sezonun geri kalan bölümünde hem Ligue 1’i hem de Ligue 2’yi ekranlara getirecek olan Canal+ da maliyeti azaltmak için kolları sıvadı ve Ligue 2 yayınları için beIN Sports ile anlaşmaya vardı. 

Ödenen Miktar Açıklanmadı

beIN Sports’un Canal+ ile yaptığı anlaşmanın detayları kamuoyuyla paylaşılmadı. Öte yandan çıkan haberler 35 milyon euronun üzerinde bir ödeme yapılacağı yönünde. Sezonun geri kalanında Fransa Ligue 2 maçlarını ekranlara getirecek olan beIN Sports’un tekrar Fransa özelinde atağa geçeceği tahmin ediliyor.

beIN Sports Fransa’da Futbol İçeriklerini Arttırıyor

Türkiye’de İtalya Serie A, İngiltere Championship, Spor Toto 1. Lig, Spor Toto Süper Lig, Fransa Ligue 1, Fransa Ligue 2, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avustralya A-League gibi futbol içeriklerine sahip olan beIN Sports, Canal+ ile anlaşmasıyla birlikte Fransa’da da futbol içeriklerinin sayısını arttırdı.

beIN Sports Fransa’da La Liga, Serie A, Bundesliga, Spor Toto Süper Ligi ve FA Cup yayınlarına imza atıyordu. Bu yayınlara yapılan yeni anlaşmayla birlikte Fransa Ligue 2 eklendi. Bunların yanında yazın oynanacak olan Euro 2020 maçlarını da Fransız futbolseverlerle buluşturacak olan beIN Sports, ülkede Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi yayın haklarını 2023/24 sezonuna kadar elinde bulunduruyor. Futbol dışında NBA, MLB, Rugby Süper Lig, Ulusal Rugby Ligi, WNBA gibi organizasyonlar da Fransa’da beIN Sports tarafından ekranlara getiriliyor.

Yeni Sezon İçin Ligue 1 İhalesi Bekleniyor

Mediapro’nun vaat ettiklerini karşılayamaması sebebiyle sezonun bu bölümünde Canal+’a geçen Ligue 1 için önümüzdeki yılları kapsayan yeni bir ihale yapılması bekleniyor. Bu ihaleye beIN Sports’un da katılacağı tahmin ediliyor.