DAZN ve Sky SPort, Serie A Yayın Hakları İçin Rekabet Ediyor

09.02.2021 - 18:38

DAZN ve Sky SPort, Serie A Yayın Hakları İçin Rekabet Ediyor

Reuters’in haberine göre İtalya Serie A yayın hakları için DAZN ile Sky bir rekabet içinde. Alınan bilgilere göre DAZN, Serie A için 850 milyon euro teklif etti. Bu tutar Sky’ın verdiği tekliften tam 100 milyon euro daha fazlaydı.

İtalya Serie A’da önümüzdeki günlerde 2023/24 sezonunu kapsayan bir yayın sözleşmesi imzalanacak. Lig yönetiminin bu yayın hakları yarışından beklentisi ise 1 milyar euro civarında, ancak gelen haberler tekliflerin bunun biraz uzağında olduğunu gözler önüne seriyor.

Yayın hakları yarışında DAZN ile birlikte Sky öne çıkıyor. Reuters’in haberine göre DAZN Serie A için 850 milyon euro teklif verirken, Sky’ın teklifi 750 milyon euro olarak kayıtlara geçti. 

Discovery ve Mediapro da Yarışta

İtalya Serie A yönetimi, teklifleri görüşmeye geçtiğimiz günlerde başladı. Geçtiğimiz ay lig CEO’su Luigi De Siervo da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sky ve DAZN’ın teklif verdiğini belirten De Siervo, Mediapro ve Discovery’nin de 2023/24 sezonu sonuna kadar teklif verdiğini doğruladı. Mediapro ve Discovery’nin verdiği teklifin ne olduğu ise bilinmiyor.

Sky ve DAZN’ın Tekliflerini Birleştirmek Gündemde

Serie A yönetimi Sky ve DAZN’dan yılda 973 milyon euro alıyordu. Önümüzdeki 3 sezonluk süreçte alınan miktarın düşmesi, lig yönetimini teklifleri birleştirme yoluna itti. Yine Reuters’in haberine göre Serie A daha yüksek bir para alabilmek için bu iki şirketin teklifini birleştirecek.

Sky ve DAZN’ın tekliflerinin birleştirilmesiyle, bazı maçlar Sky’dan, bazı maçlar DAZN’dan yayınlanacak. Bu şekilde Serie A’nın 900 milyon euro'dan biraz daha fazla bir tutar kazanması bekleniyor.

Sky İtalya’da Şampiyonlar Ligi Yayın Haklarını Aldı

İtalya Serie A yayın haklarını henüz alamayan Sky, İtalya’da Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi yayın haklarını aldı. 2023/24 yılına kadar İtalya’da Şampiyonlar Ligi, Sky platformunda olacak.

Sky ile birlikte 16 maçın da Amazon Prime üzerinden yayınlanacağı belirtildi. Geçtiğimiz sezon da Prime Video’dan 16 maçı ekranlara taşıyan Amazon’un, bunun için 80 ila 90 milyon euroluk teklif yaptığı belirtiliyor.