Avustralya Açık Eurosport Ekranlarından Yayınlanacak

07.02.2021 - 16:35

Avustralya Açık Eurosport Ekranlarından Yayınlanacak

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık, son yıllarda olduğu gibi Eurosport ekranlarında olacak. 8-21 Şubat tarihleri arasında oynanacak Avustralya Açık’ı bu sene de Eurosport 1 ve Eurosport 2 ekranlarından kesintisiz bir şekilde izleyebileceksiniz.

Tartışmalı bir karantina sürecinin ardından Avustralya Açık, Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece başlıyor. Turnuvanın bu yılki adresi yine Eurosport oldu. Her yıl olduğu gibi Eurosport 1 ve Eurosport 2 ekranlarından 14 gün boyunca turnuvanın heyecanı yaşanacak. 

Turnuva Seyircili Oynanacak

Dünyanın dört bir yanında Covid-19 sebebiyle spor müsabakalarının tamamına yakını seyircisiz oynanırken, Avustralya Açık’ta maçlara günlük 30.000 seyirci alınacak. Kasım ayında vaka sayısını 0’a kadar çeken Avustralya’da turnuva öncesinde ise sıkı tedbirler dikkat çekti.

Turnuvadan yaklaşık 1 ay önce Avustralya’ya gelen isimlerden bazıları, uçaklarında bir kişinin Covid-19 çıkmasının ardından 14 gün boyunca karantinada kaldı. Bu süreçte idman dahi yapamayan 70 oyuncudan biri olan Azarenka, 14 gün sonra çıktığı Putinseva mücadelesinde bir sakatlık yaşadı. Sakatlığın 14 gün boyunca idman yapamamasıyla bir ilgisi var mı bilinmez ama birçok kişi tarafından turnuva yetkilileri suçlandı. Bununla birlikte Djokovic, Serena, Nadal gibi isimlere turnuva yetkilileri tarafından Adelaide’de villa tesis edildi. Bazı oyuncuların ayrıcalıklı olması ise tepkilerin artmasına sebep oldu. Bu süreci yaşamak istemeyen Roger Federer ise turnuvaya katılmayacağını açıkladı.

İlk Gün Programı Belli Oldu

Turnuvanın ilk gün programı geçtiğimiz saatlerde belli oldu. Roger Federer’in katılmadığı turnuvada ilk gün, dünya 1 numarası Novak Djokovic sahne alacak. Elindeki yara sebebiyle hazırlık dönemini düşük tempoda geçiren Djokovic’in rakibi, Jeremy Chardy. TSİ 12.30’da başlaması planlanan mücadele, Eurosport 1 ekranlarında olacak.

8 Şubat’ta erkeklerde Nick Kyrgios-Federico Ferreira Silva, Dominic Thiem-Mikhail Kukushkin mücadeleleri dikkat çekiyor. 9 Şubat’ta ise Laslo Djere-Rafael Nadal, Kevin Anderson-Matteo Berrettini karşılaşmaları, Eurosport ekranlarında tenisseverlele buluşacak.

Kadınlarda ise 8 Şubat’ta Serena Williams-Laura Siegemund karşılaşması, programda öne çıkıyor. Mücadelenin 8 Şubat 04.30’da başlaması planlanıyor. Andreescu-Buzarnescu, Sabalenka-Kuzmova, Cabrera-Halep ve Minnen-Kvitova karşılaşmaları da izlemeye değer müsabakalar arasında. 9 Şubat’ta ise Bouzkova-Svitolina, Barty-Kovinic, Mladenovic-Sakkari karşılaşmaları programda dikkat çekiyor.