TRT Spor 2 ATP Antalya Open Tenis Turnuvası'nı Yayınlamama Kararı Aldı

06.01.2021 - 23:53

TRT Spor 2 ATP Antalya Open Tenis Turnuvası'nı Yayınlamama Kararı Aldı

Sezonun ilk ATP tenis turnuvası olan Antalya Open’ı naklen ekranlara getireceğini açıklayan TRT Spor 2, turnuvayı yayınlamaktan vazgeçti. TRT Spor 2 spikerlerinden Mehmet Sevinç, kortların yayıncılığa elverişli olmaması sebebiyle bu kararı aldıklarını açıkladı.

Pandemi dönemi sonrasında ATP turnuvalarını ekranlara getiren TRT Spor 2, 2021 yılının ilk tenis turnuvası ATP Antalya Open’ı da çeyrek final maçlarından itibaren tenisseverlerle buluşturacaktı ancak kortlardaki teknik yetersizlik sebebiyle bu yayınları yapmaktan vazgeçildi. Alınan bu karar sonrasında ATP Antalya Open’ın herhangi bir yayını olmayacak.

Kortlardaki Bazı Teknik Yetersizliklerden Dolayı Böyle Bir Karar Alındı

Yılın ATP’de ilk turnuvası olan Antalya Open’ın TRT Spor 2 ekranlarından yayınlanacağını duyuran isim TRT Spor 2 spikerlerinden Mehmet Sevinç olmuştu. Turnuvanın çeyrek finalden itibaren ekranlara getirileceğini duyuran Sevinç, yayınların yapılamayacağını da açıklayan isim oldu. Kortlardaki bazı teknik yetersizlikler sebebiyle turnuvanın ekranlara getirilemeyeceğini belirten Sevinç, şu ifadeleri kullandı:

Daha önce canlı yayın duyurusu yapmıştık ve yılın ilk turnuvasını yayınlamayı çok istemiştik. Ancak kortlardaki bazı teknik yetersizliklerden dolayı canlı yayınımız olamayacağını üzülerek belirtmek istiyorum.

Yeni Sezonda ATP Turnuvalarının Bir Bölümü TRT Spor 2’de Olacak

Geçtiğimiz yıla kadar ATP 250 ve ATP 500 turnuvaları S Sport, ATP 1000 turnuvaları ise beIN Sports ekranlarından naklen yayınlanıyordu. Pandemi sonrasında beIN Sports, bu mücadeleleri ekranlara getirmeyeceğini açıkladı. S Sport da yayın hakları elinde bulunmasına rağmen bu müsabakaları ekranlara getirmeyi tercih etmiyordu ve bu noktada TRT Spor 2 ile anlaşıldı. ATP Hamburg ve ATP St. Petersburg turnuvalarını yayınlayan TRT Spor 2, bu yıla da ATP Antalya Open ile başlayacaktı. Yaşanan teknik aksaklıklar sonrası bu turnuvayı ekranlara getiremeyen TRT Spor 2, önümüzdeki dönemde birçok tenis turnuvasını ekranlara getirecek.

Basketbol, voleybol, hentbol gibi sporlarda önemli turnuvaları ekranlara getiren TRT Spor 2, tenis turnuvalarıyla yeni yılda da önemli işlere imza atmayı sürdürecek.