Spor Yorumcularından Süper Lig Yayın Krizi Değerlendirmeleri

22.12.2020 - 00:58

Spor Yorumcularından Süper Lig Yayın Krizi Değerlendirmeleri

Vole Youtube yorumcularından Serdar Ali Çelikler, “Son Raund” programında TFF ile beIN Sports arasındaki yayıncı krizine değindi. TFF’nin beIN Sports’a aşık olduğunu belirten Çelikler, beIN Sports’un kötü yayıncılık yaptığını vurguladı. Socrates Dergi Youtube kanalında Mehmet Demirkol ise ya TFF’nin ya da beIN Sports’un net bir biçimde yalan söylediğini dile getirdi.

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran Kulüpler Birliği, TFF ve beIN Sports arasındaki anlaşmazlık, Vole Youtube kanalında Ali Ece ile Serdar Ali Çelikler’in imza attığı Son Raund programına konu oldu. Ali Ece protestoların neden yayınlanmadığını sorarken, Serdar Ali Çelikler de beIN Sports’un kötü yayıncılık yaptığını ve TFF içinde beIN Sports’a hayran bir grup olduğunu dile getirdi.

Yayın krizine dair yorumlarını paylaşan bir diğer isim Mehmet Demirkol’du. Socrates Dergi Youtube kanalında "Karşı Karşıya" programında yorumlarını paylaşan Demirkol, TFF veya beIN Sports’un yalan söylediğini dile getirdi.

Para Ödemezsiniz, Kötü Yayın Yaparsınız

Geçtiğimiz hafta beIN Sports’ta Nazlı Canyurt’un ifadelerine de değinen Serdar Ali Çelikler, beIN Sports’un GS TV’ye döndüğünü iddia etti. beIN Sports’un para ödemeyip kötü yayın yaptığını belirten Çelikler, şu ifadeleri kullandı:

Para ödemezsiniz, kötü yayın yaparsınız, protestoyu göstermezsiniz. Siz burayı müstemlekeniz filan mı sandınız? Ayıp denen bir şey var. Bu Hande Sümertaş mevzusunun arkasına saklanan biri var beIN’de. Ne görüntüleriniz görüntü ne özetleriniz özet. Karagümrük maçında, Karagümrük’ün iptal edilen golünde ikinci bir dokunuş var orada. O pozisyonu göremedik biz. İngiltere Premier Lig veriyoruz diye bize sattınız, Premier Lig vermiyorsunuz. Saran’a maç çektiriyorsunuz, parasını ödemiyorsunuz. Kulüplere parasını ödemiyorsunuz. Siz ne yapıyorsunuz? Gemiyi azıya almalarının sebebi bizim federasyonumuz.

Burada Birisi Yalan Söylüyor

Karşı Karşıya programının yeni bölümünde ilk dakikaları yayın krizine ayıran Mehmet Demirkol, taraflardan birinin yalan söylediğini belirtti. Demirkol’un yayın kriziyle ilgili söyledikleri şu şekildeydi:

Burada birisi yalan söylüyor. Federasyon ve Kulüpler Birliği’nin yalan söyleme hakkı yok. Biz, onların yaptığı her şey için güvensizlik içindeyiz. Biz derken bütün bir futbol camiasından bahsediyorum. Böyle bir güvensizlik ortamının ortasında yayıncı ve federasyondan birisinin %100 yalan söylediği ortaya çıkıyor ve bunu kendileri söylüyorlar. Bunu daha doğru idare etmek lazımdı. Her zamanki gibi yine edemediler.

Protestolara da değinen Demirkol, protestoların gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve şöyle devam etti:

Haklı olduğunu düşünüyorsan protestoyu gösterirsin. O sırada spiker arkadaşlarımız açıklama yapar.