Josef de Souza ile beIN Sports Arasında Paylaşım Krizi

17.12.2020 - 17:08

Josef de Souza ile beIN Sports Arasında Paylaşım Krizi

Beşiktaş’ın başarılı orta saha oyuncusu Josef de Souza ile Türkiye Süper Ligi resmi yayıncısı beIN Sports arasında paylaşım krizi yaşandı. Instagram hesabından kendi maç görüntülerini paylaşan Josef de Souza’nın bu paylaşımını şikayet eden beIN Sports, Josef de Souza’nın Instagram hesabının kapatılmasına sebep oldu.

Türkiye Süper Ligi resmi yayıncısı beIN Sports, yıllardır sosyal medya platformları üzerinden yapılan paylaşımlarda katı bir tutum içerisinde. Bu sezon yapılan anlaşma gereğince kulüplere birkaç dakikalık video paylaşım hakkı verilse de hâlen futbolcuların yaptığı paylaşımlarda sorun çıkarılıyor. Son olarak Beşiktaş’ın başarılı orta saha oyuncusu Josef de Souza’nın Instagram’da yaptığı paylaşımı şikayet eden beIN Sports, tecrübeli oyuncunun Instagram hesabının kapatılmasına sebep oldu.

Josef de Souza Yeni Bir Instagram Hesabı Açtı

beIN Sports’un Josef de Souza’yı şikayet etmesi sonrasında tecrübeli oyuncu yeni bir Instagram hesabı açtığını belirtti. beIN Sports’un kendisini şikayet ettiğini dile getiren Josef de Souza’nın konu ile ilgili yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

Oynadığımız bir maçtan kendi aksiyonlarımın olduğu görüntüleri hazırlatıp video olarak Instagram hesabımda paylaştığım için BeIN Sports’un Instagram’a beni şikayet etmesi üzerine hesabım kapatıldı. Instagram’dan tarafıma gönderilen mailde hesabımın 3 günlüğüne bloklandığı, sonrasında otomatik olarak açılacağı söylendi. Ancak üzerinden tam 15 gün geçmesine rağmen Instagram hesabım hâlen açılmadı.

Hesabımı geri almak için çabam sürüyor. Ancak şu ana kadar yaptığım girişimler sonuçsuz kaldı. Bu nedenle eski hesabımı kurtarana kadar geçici biri Instagram hesabı açtım. Eski hesabım geri dönene kadar Instagram hesabım @josef5souza olacaktır. Takip edebilirsiniz. En büyük Beşiktaş.

beIN Sports Yapılan Paylaşımlara Dikkat Ediyor

Geçtiğimiz yıllarda beIN Sports, yapılan tüm paylaşımların takipçisi oluyor ve hemen hemen her paylaşım için şikayette bulunuyordu. Robin van Persie’nin yaptığı paylaşımı dahi reklam aracı görmek yerine kaldırtan beIN Sports, yeni sezonda biraz daha esnek davranıyor. Kulüplere belli dakikalarda paylaşım yapma imkânı tanıyan beIN Sports, oyuncuların paylaşım yapmasına ise hâlen izin vermiyor.