Tahir Kum: “Yayın Krizi Yeniden Patladı”

07.12.2020 - 17:08

Tahir Kum: “Yayın Krizi Yeniden Patladı”

Hürriyet Gazetesi yazarı Tahir Kum, beIN Sports ile TFF arasında anlaşma sağlanamadığını ve yayın krizinin yeniden patlak verdiğini köşesine taşıdı. Nihat Özdemir’in bile artık rest çektiğini belirten Kum, kulüplerin de şartları kabul etmeyeceğini belirtti.

Yaklaşık 3 hafta önce TFF ile beIN Sports arasındaki anlaşmanın yapıldığı Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu tarafından açıklanmıştı. Aradan geçen üç hafta sonunda kulüplere 200 milyon TL’lik ödeme yapıldı. Bununla birlikte hâlen tam olarak anlaşma sağlanamadığı birçok kişi tarafından dile getirildi. Anlaşmanın olmadığını dile getirenlerden biri de Hürriyet Gazetesi yazarı Tahir Kum’du. 3 Aralık günü kaleme aldığı yazıda TFF ile beIN Sports’un anlaşma sağlayamadığını belirten Kum, TFF’nin topu kulüplere attığını iddia etti.

beIN Sports’un Şartları Kabul Edilemez

Tahir Kum, 3 Aralık günü kaleme aldığı köşe yazısında beIN Sports’un şartlarının TFF tarafından kabul edilmediğini belirtti. beIN Sports’un haftalık olarak ödeme yapmayı talep etmesi sebebiyle anlaşmanın olmadığını iddia eden Kum, şu ifadeleri kullandı:

Malum “Yayın olayı tamam” açıklamasının üzerinden tam üç hafta geçti... Ama hala ortada anlaşma filan yok. Ne var? Sadece “Bari aldığınız kredilerin faizlerini ödeyin!” dercesine kulüp başına 5-10 milyon TL düşecek şekilde (büyükler hariç) gönderilen 200 milyon TL’lik cep harçlığı var. Beklenenin 3’te biri. Çünkü sözleşme “Yayıncı o yıl ödeyeceği paranın yüzde 25’ini peşin, kalanı 9 eşit taksitle her ay en geç 21’ine kadar öder” der. Haliyle bizimkiler de bunu talep eder. Gelen cevap şok edicidir: “Pandemi malum. Lig oynanmayabilir. Onun için ödemeleri ancak hafta hafta maçlar oynandıkça yapacağız.”

Şartlardan Biri 2 Yıl Daha Otomatik Olarak Sözleşmenin Uzaması

İki yıldır indirim alan beIN Sports’un şartlarından birinin sözleşmenin iki yıl daha otomatik olarak uzaması olduğu Tahir Kum tarafından dile getirildi. Kulüp başkanlarının şartları görünce şoke olduğu belirten Kum, şöyle devam etti:

TFF cephesi “Yetkili olsak da böyle bir şartnameyi kabul edemeyiz” diyerek masadan kalkar ve topu kulüplere atar. Kulüpler şartları görünce adeta şoke olur. Kulüp başkanlarının Whatsapp grubundan millet ağzına geleni yazar. Yayıncının geçen sezona ait pandemi zararı olarak bu yıl keseceği 135 milyon TL (yarısı) için “Bizimle ne ilgisi var” diyen 3 yeni takım da haklı olarak isyanda. Enteresan olan bir şey de 2 yıldır indirim alan yayıncının şartlarından birinin “Sözleşmenin 2 yıl daha otomatik uzaması” olması.

Hürriyet Gazetesi yazarı Tahir Kum’un 3 Aralık günü kaleme aldığı “Yayın Krizi Yeniden Patladı” haberini buradan okuyabilirsiniz.