Premier Lig’de Öde-İzle Uygulamasının Bu Hafta Sona Ermesi Bekleniyor

06.11.2020 - 20:10

Premier Lig’de Öde-İzle Uygulamasının Bu Hafta Sona Ermesi Bekleniyor

Premier Lig’de tepki çeken öde-izle uygulamasının bu hafta sonu itibariyle sona ermesi bekleniyor. Hafta sonu oynanacak maçların ardından uygulama tarihe karışacak ve sezon başındaki sisteme geri dönülecek.

Geçtiğimiz aylarda Premier Lig yayıncıları Sky Sports ve BT Sport, Covid-19 sebebiyle yayın akışına eklenen ekstra maçların para ile satılacağını duyurmuş ve mevcut abonelerin bu maçları izlemek için 14.95£ tutarında bir ödeme yapması gerektiğini belirtmişti. Uygulama ile kulüplere destek olunacağını açıklayan kanalların bu uygulaması taraftarlar tarafından tepki çekti. Birçok taraftar grubu uygulamaya para ödemek yerine sosyal yardım kuruluşlarına maç ücretini bağışlamayı tercih etti. Tepki çeken ve aslında ilgi görmeyen bu uygulama, önümüzdeki hafta itibariyle tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alacak. Kanalların, milli maç arası sonrasında eski modele geri dönmesi bekleniyor.

Milli Maç Arası Sonrası Aboneler Maçları İzleyebilecek

14.95£ olarak açıklanan öde-izle sisteminin bu hafta sonu itibariyle kaldırılması bekleniyor. Bununla birlikte henüz resmi bir şey yok ancak kulüplerin birçoğu yayıncılardan bu uygulamayı kaldırmasını istiyor. Öte yandan yayıncılar da uygulamanın tepki çektiğinin ve beklenen rakamlara ulaşamayacağının farkında.

Milli maç arası sonrasında öde-izle sistemi muhtemelen olmayacak ve Sky Sports ile BT Sport aboneleri ekstra herhangi bir ücret ödemeden tüm maçları izleyebilecek. Covid-19 sebebiyle yayın akışına dâhil edilen maçların ilerleyen yıllarda da bu şekilde yayınlanması bekleniyor.

Ortalama 40.000 Kişi Öde-İzle Uygulamasını Tercih Etti

Fiyatı ile tepki çeken öde-izle uygulaması, taraftarları sosyal sorumluluk projelerine yönlendirmişti. Öte yandan bu tepkinin yapay olduğunu ve aslında birçok kişinin öde-izle uygulamasından maç izlediği savunuluyordu. Açıklanan rakamlarda durumun pek de öyle olmadığı görüldü.

Sky Sports ve BT Sport’ta öde-izle uygulamasına dâhil olan maçlarda ortalama 40.000 izleyiciye ulaşıldı. Bununla birlikte Liverpool, Arsenal gibi ekiplerin olmadığı maçlarda bu rakam 20.000’e kadar düştü. Bu da aslında İngiltere Premier Lig kulüplerinin hâlen yerel bazda takip edildiğini, Liverpool’u veya farklı bir takımı destekleyen kişinin, diğer maçları takip etmediğini gözler önüne serdi.