Ali Koç'tan FB TV Açıklaması

25.10.2020 - 12:03

Ali Koç'tan FB TV Açıklaması

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Covid-19 salgını sebebiyle online olarak gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda FB TV ve Youtube yayınları hakkında açıklamalarda bulundu. Er ya da geç Youtube yayınlarına geçeceklerini belirten Ali Koç, FB TV maliyetlerinin yüksek olduğunu paylaştı. Ali Koç, Youtube’a geçiş tamamlandığında ise FB TV çalışanlarının Fenerbahçe Youtube kanalında çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi.

24 Ekim günü online olarak gerçekleştirilen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündeme dair birçok konuya değindi. FB TV ve Youtube yayınları hakkında da konuşan Ali Koç, FB TV’nin maliyetinin yüksek olduğunu ve er ya da geç Youtube yayınlarına geçmek durumunda olacaklarını camiayla paylaştı.

FB TV Şu An İçin Kapanmıyor

Ali Koç’un yaptığı açıklamalar sonrasında FB TV’nin kapatılacağı düşünüldü. Açıklamalarında şu an için FB TV’nin kapatılmayacağını belirten Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

FB TV, kendi alanında tartışmasız lider. Bunun ciddi bir maliyeti var. Orta boy bir ulusal kanala eşdeğer bir kanalımız var. Bunun finansal bir yükü var. FB TV kapanıyor diye endişelenmeyin ama er ya da geç YouTube'a geçeceğiz. FB TV'de çalışanları da YouTube için çalışacak.

Youtube'da Hem Açık Hem De Kapalı Yayınlara Yoğun İlgi Var

Youtube kanalını en aktif kullanan spor kulüplerinden Fenerbahçe, geçtiğimiz dönemde birçok transferi ilk olarak Youtube Katıl’da açıklamıştı. Hazırlık maçlarını da burada yayınlayan Fenerbahçe, son dönemde idmanları da Youtube Katıl’da yayınlıyor. İçeriği arttırılan Fenerbahçe Youtube Kanalı, bu sayede fazlaca ilgi görüyor. Hatta ilerleyen dönemde Emre Belözoğlu, Alex de Souza, Volkan Demirel gibi isimlerin jübilesinin Fenerbahçe Youtube Katıl’da yapılması planlanıyor.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda Youtube yayınlarına değinen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hem açık hem de kapalı yayınlara yoğun ilgi olduğunu belirtti. Youtube gelirlerinin de bu sayede arttığını dile getiren Ali Koç, şu şekilde devam etti:

Youtube yayınları gelir getirmeye başladı. Hem açık, hem kapalı yayınlara yoğun ilgi var. Şu an sadece Youtube’dan 500-600 bin gelir sağlamaya başladık. Sistem tam oturunca 30-40 Milyon kazanmayı düşünüyoruz.