Ücretli Maç Yayınlarını Protesto Eden Newcastle Taraftarından Yardım Kampanyası

20.10.2020 - 11:33

Ücretli Maç Yayınlarını Protesto Eden Newcastle Taraftarından Yardım Kampanyası

Premier Lig ekiplerinden Newcastle United’ın taraftarları, maçların ekstra ücret karşılığında yayınlanmasını protesto ediyor. Maç yayın ücretlerini yerel bir gıda bankasına bağışlayan Newcastle United taraftarları, şu zamana kadar toplam 19.000 £ topladı. 

Geçtiğimiz haftalarda Premier Lig’de Covid-19 sebebiyle yayın akışına dâhil edilen maçların ekstra ücretli olacağı açıklanmıştı. Maç başına 14.99 £ olarak belirlenen bu ücret hâlihazırda Premier Lig yayıncıları Sky Sport ve BT Sport’a abone olan taraftarları kızdırdı. Bu tartışmalar devam ederken, 14.99 £ karşılığında yayınlanan maçlara geçtiğimiz hafta sonu başlandı. Karşılaşmalar öncesinde en sıra dışı hamleye ise Newcastle United taraftarı imza attı. Ücretli maç yayınlarını protesto eden taraftarlar, bu maçları satın almak yerine yerel bir gıda bankasına bağış yapmayı tercih ettiler. Newcastle United-Manchester United mücadelesini izlemeyen ve bunun yerine bağış yapan taraftarların toplam 19.000 £ topladığı açıklandı.

Diğer Taraftarların Kampanyaya Katılması İsteniyor

Ücretli maç yayınlarını protesto eden Newcastle United taraftarları, diğer takım taraftarlarının da kampanyalarını desteklemesini bekliyor. Diğer Premier Lig ekiplerinin taraftarlarına çağrıda bulunan Newcastle taraftarları, kampanyalarının destek göreceğinden emin.

Newcastle United taraftarları gibi organize bir şekilde hareket etmeye en yakın taraftar grubu ise Leeds United olarak görülüyor. Cuma günü oynanacak olan Aston Villa mücadelesi öncesinde gıda bankasına bağış yapılacağı ve maçın protesto edileceği Leeds United taraftarları tarafından açıklandı. Önümüzdeki günlerde diğer taraftarların da kampanyaya destek olması bekleniyor.

Kurumlar Topu Birbirlerine Atıyor

Ücretli maç yayınının 14.95 £ olarak belirlenmesinin ardından Premier Lig CEO’su Richard Masters, ücretin savunulabilir olduğunu ve ücretlendirmenin yayıncılar tarafından yapıldığını belirtti. BT Sport CEO’su Marc Allera ise önerilen ücretin Premier Lig tarafından kendilerine sunulduğunu ve amaçlarının takımlara bu zor günlerde kaynak oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Premier Lig kulüplerinin ücretli maç yayınlarından nasıl bir gelir elde edeceği, taraftarların protestosunun nasıl bir geri dönüşünün olacağını kestirmek çok kolay değil. Tüm bunlarla birlikte yayıncı kuruluşlar önümüzdeki haftada 14.95 £ karşılığında yayınlanacak mücadeleleri belirledi. Liverpool-Sheffield United ve Arsenal-Leicester City mücadeleleri İngiltere’de 14.95 £ karşılığında izlenilebilecek.