İskoçya Premier Lig 11’inci Haftasında Yayınlanacak Şifresiz Maç Belli Oldu

13.10.2020 - 15:32

İskoçya Premier Lig 11’inci Haftasında Yayınlanacak Şifresiz Maç Belli Oldu

Tivibu Spor ekranlarından yayınlanan İskoçya Premier Lig’de haftanın şifresiz maçı belli oldu. 11’inci haftada Old Firm derbisi olarak bilinen Celtic-Rangers karşılaşması, Tivibu Spor ekranlarından şifresiz olarak yayınlanacak. 17 Ekim Cumartesi günü 14.30’dan itibaren bu karşılaşmayı Tivibu Spor’da izleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz aylarda İskoçya Premier Lig yayın haklarını satın alan Tivibu Spor, 11’inci haftadaki dünyanın sayılı derbilerinden Celtic-Rangers mücadelesini şifresiz olarak ekranlara getireceğini duyurdu. Cumartesi günü 14.30’da başlayacak olan bu dev maç, Tivibu Spor ekranlarında olacak.

Celtic 4 Resmi Maçtır Gol Yemiyor

Şampiyonlar Ligi elemelerinde Ferencvaros karşısında hayal kırıklığı yaratan Celtic, daha sonrasında toparlama sürecine girdi. Ferencvaros karşısında alınan mağlubiyet sonrasında çıktığı tüm maçları kazanan Celtic, oynadığı son 4 mücadelede de gol yemedi.

9 maç sonunda 8 galibiyet ve 1 beraberlik alan Celtic, maç eksiğiyle lider Rangers’ın 1 puan gerisinde yer alıyor. Oynanan 9 maçta 25 gol atan Celtic, bu maçlarda sadece 5 gol yedi.

Rangers Yıllar Sonra Şampiyonluk İstiyor

Küme düştükten sonra kademe kademe toparlayan ve Steven Gerrard yönetiminde her geçen gün biraz daha iyi futbol oynayan Rangers, bu sezona oldukça etkileyici başladı. Henüz oynanan hiçbir resmi maçta mağlup olmayan Rangers, 10 maç sonunda 26 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. 

Rangers’ın bu sezon en dikkat çekici bölgesi ise savunması. Ligde oynanan 10 maçın 8’inde kalesini gole kapatan Rangers, attığı 24 golle de fark yaratıyor.

Rangers Son Dönemde Rekabette Dengeyi Sağlıyor

Old Firm’de Rangers’ın İskoçya Premier Lig'e çıkmasının ardından Celtic karşısında varlık gösteremediği görülüyordu. 2016 yılından 2018 yılına kadar 12 maç üst üste rakibini mağlup edemeyen Rangers, son dönemde dengeyi sağladı. Son 5 maçta rakibini 2 kez mağlup eden Rangers, bu maçların 3’ünden de mağlubiyetle ayrıldı. Bu dev rekabette son 10 maçta hiç beraberlik çıkmaması ise bir diğer dikkat çekici istatistik.

Avrupa’nın en büyük derbilerinden Celtic-Rangers derbisini, Cumartesi günü 14.30’dan itibaren Tivibu Spor ekranlarından şifresiz olarak izleyebilirsiniz.