Türkiye - Sırbistan UEFA Uluslar Ligi Karşılaşması TRT Spor’da

12.10.2020 - 10:47

Türkiye-Sırbistan UEFA Uluslar Ligi Karşılaşması TRT Spor’da

UEFA Uluslar Ligi’nde 4’üncü maç haftasında Türkiye, Sırbistan’ı konuk ediyor. Türkiye-Sırbistan mücadelesini 14 Ekim Çarşamba günü 21.45’ten itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

Türkiye Milli Takımı’nın tüm maçlarının yayın haklarını satın alan TRT, Uluslar Ligi’nde dördüncü haftadaki kritik Sırbistan karşılaşmasını TRT Spor ekranlarından yayınlayacağını duyurdu. Grubun iki ekip adına da en kritik maçlarından biri olan Türkiye-Sırbistan mücadelesini, Çarşamba günü 21.45’ten itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

Rusya Karşısında İki Farklı Oyun

Türkiye, Pazar günü Rusya karşısında gruptaki üçüncü maçına çıktı. Özellikle ilk yarıda rakibe birçok fırsat veren ve hiçbir şekilde hücumda organize olamayan Türkiye, ikinci yarıda Efecan-Cengiz değişikliği sonrasında kendine geldi. Bir duran top organizasyonundan Kenan Karaman ile beraberlik sayısını bulan Türkiye, maçın ikinci yarısında girdiği pozisyonları değerlendiremeyince sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Mücadelenin ikinci yarısında oyuna giren ve mücadelenin rengini tamamen değiştiren Cengiz Ünder ise uzun bir aranın ardından etkili bir oyun ortaya koydu. Sırbistan maçında ilk 11’de yer alması beklenen Cengiz Ünder, milli takımın en önemli kozu olacak.

Sırbistan’ın Hedefi Bir Ay Sonraki İskoçya Maçı

Grubun kağıt üzerinde en iddialı ekiplerinden biri olan Sırbistan, oynanan üç maç sonunda sadece 1 puan toplayabildi. Pazar günü Macaristan’ı konuk eden Sırbistan, yedek ağırlıklı çıktığı bu mücadeleden de 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı.

Geçtiğimiz Perşembe günü Norveç ile Euro 2020 eleme maçında karşılaşan ve rakibini uzatmalarda mağlup etmeyi başaran Sırbistan, final turunda İskoçya ile eşleşti. Bu mücadelenin kazanılması durumunda adını Euro 2020’ye yazdıracak Sırbistan’ın tek hedefi, Kasım ayında oynanacak olan İskoçya maçını kazanmak.

İlk Maçta Denge Bozulmadı

Yaklaşık 1 ay önce Belgrad’da karşı karşıya gelen Türkiye ile Sırbistan’ın bu karşılaşması 0-0’lık beraberlikle tamamlanmıştı. İkinci yarının hemen başında 10 kişi kalan Sırbistan’a karşı pozisyon üretmekte zorlanmış ve 1 puanla yetinmek durumunda kalmıştık.

Grubun iki takım adına da kader maçı olarak görülen Türkiye-Sırbistan mücadelesini, Çarşamba günü 21.45’ten itibaren şifresiz olarak TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.