Novak Djokovic-Rafael Nadal Roland Garros Erkekler Finali Eurosport’ta

10.10.2020 - 11:44

Novak Djokovic-Rafael Nadal Roland Garros Erkekler Finali Eurosport’ta

Sezonun son Grand Slam finalinde Novak Djokovic ile Rafael Nadal kozlarını paylaşıyor. Bu dev kapışma, 11 Ekim Pazar günü 16.00’dan itibaren Eurosport 1 ekranlarında olacak.

Anormal şartlar altında devam eden tenis sezonunda son Grand Slam belki de tarihte ilk ve son kez Roland Garros oldu. Hava koşullarının pek de elverişli olmadığı turnuvada erkekler finali ise Covid-19 sebebiyle kötü giden sezonu unutturacak cinsten. Daha önce 12 kez bu turnuvayı kazanan ve Roland Garros’u evi hâline getiren Rafael Nadal ile US Open’da hayal kırıklığı yaşayan Novak Djokovic arasındaki bu mücadele ile sezonun son Grand Slam’i sahibini bulacak. Bu dev kapışma, Pazar günü 16.00’dan itibaren Eurosport 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Nadal Roland Garros’ta Sadece İki Maç Kaybetti

Daha önce 12 kez Roland Garros’u kazanan Rafael Nadal, bu turnuvada sadece iki kere maç kaybetti. 2009 yılında Soderling’e mağlup olan İspanyol raket, 2015 yılında ise çeyrek finalde Novak Djokovic’e boyun eğmişti.

Toprak kortta tarihin en başarılı ismi olan Rafael Nadal, Roland Garros 2020’de de fırtına gibi esiyor. Henüz set kaybetmeyen Nadal, yarı finalde Diego Shwartzman’ı 3 set sonunda mağlup etmeyi başardı. 

Novak Djokovic’in Omuz Sakatlığı

Turnuvanın en büyük iki favorisinden biri olan Novak Djokovic’in sağlık durumuyla ilgili şüpheler bulunuyor. Çeyrek finalde Pablo Carreno Busta’yı 4 set sonunda eleyen Djokovic, ertesi gün ağrıları sebebiyle antrenmanını iptal etmişti. Yarı finale bu bilinmezliklerle çıkan Sırp raket, inanılmaz bir maç sonunda Stefanos Tsitsipas’ı mağlup etmeyi başardı.

Maça aslında tutuk bir başlangıç yapan Novak Djokovic, ilk oyunda 4 servis kırma puanı çevirdikten sonra kontrolü ele aldı. İlk iki seti kazanan ve üçüncü sette kendi servisinde maç puanı yakalayan Djokovic, buradan rakibinin geri dönmesine engel olamadı. Final setinde ise seti baştan sona domine eden dünya 1 numarası, adını finale yazdırmayı başardı.

Topraktaki Maçlar Genelde Tek Taraflı Geçiyor

İki ismin toprak korttaki mücadeleleri genellikle tek taraflı geçiyor. 2015 yılında çeyrek finalde Novak Djokovic, baştan sona maçta baskın olan taraftı. Geçtiğimiz yıllarda Roma’da Monaco’daki mücadelelerde de kazanan taraf, oyunun geneline hükmetmeyi başarmıştı. Sadece 2013 Roland Garros yarı finali inanılmaz bir çekişmeye sahne olmuştu. Bitti denilen noktadan önce dördüncü sette Djokovic’in dönüşü, ardından beşinci sette benzer bir dönüş ile Nadal’ın maçı kazanması…

2013 Roland Garros yarı finali gibi mi yoksa son dönemdeki tek taraflı maçlar gibi mi bir eşleşmeye tanıklık edeceğiz bilinmez ama izleyenlerin harika bir maç izleyeceği kesin. Novak Djokovic-Rafael Nadal Roland Garros final mücadelesini, Pazar günü 16.00’dan itibaren Eurosport 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.