Premier Lig'de Astronomik Ücretle Tüm Maçları İzleme İmkanı

10.10.2020 - 15:30

Premier Lig'de Astronomik Ücretle Tüm Maçları İzleme İmkanı

İngiltere Premier Lig resmi yayıncılarından Sky Sports ve BT Sport, Ekim ayında normal şartlarda yayın programında olmayan maçları yayınlayacağını açıkladılar. Her maç için ekstra 14.95£ ücret alınacağının duyurulması ise farklı tartışmaları beraberinde getirdi.

Ekim ayında Premier Lig’de maçların seyircili oynanacağı açıklanmış ama daha sonrasında bunun şu an için mümkün olmadığına karar verilmişti. Seyircisiz devam edecek lig, yeni yayın programını da beraberinde getirdi. Normal şartlarda canlı yayın programında olmayan mücadeleler, Sky Sports ve BT Sport’un akışına dahil edildi ancak ücretlendirme noktasında birtakım sorunlar ortaya çıktı. 

Sky Sports ve BT Sport Aboneleri Dahil Herkesin, Ekstra Ücret Ödemesi Gerekiyor

Ekim ayında ekranlara getirilecek ekstra maçlar için Sky Sports ve BT Sport yeni planlarını açıkladılar. Box Office sistemi kuracaklarını açıklayan şirketler, bu maçların her birini 14.95£’dan satacak.

Alınan bu karardan Sky Sports ve BT Sport üyeleri çok memnun kalmadı. Zira aylık ödeme yapan kullanıcılar, bu maçlar için ekstra bir ücret ödemek istemiyor. Kulüplerin bazılarının da sistemi desteklediği ama fiyatın düşmesi gerektiğine inandığı belirtiliyor. Pandemi öncesinde izle/öde sisteminin 5£ civarında olması sebebiyle 14.95£ fazla bulunuyor. Önümüzdeki günlerde en azından fiyat konusunda bir güncelleme yapılacağı tahmin ediliyor.

Tüm bunlarla birlikte fiyatın uygun olduğunu dile getiren taraftarlar da bulunuyor. Statta ortalama 35-40£ civarında maç izlendiğini söyleyen bu taraftarlar, ekstra maçlar için verilecek 14.95£’un makul olduğu inancındalar. 

Yayınlanacak Maçlar Açıklandı

Tartışmalar devam ederken Sky Sports ve BT Sport izle/öde sistemi üzerinden yayınlayacakları maçları açıkladılar. Ekim ayının ilk maç haftasında Chelsea-Southampton, Newcastle United-Manchester United, Sheffield United-Fulham, Leicester City-Aston Villa ve West Bromwich Albion-Burnley mücadeleleri 14.95£’dan alıcılarını bekliyor olacak.

Her bir maç için bu görece yüksek fiyatı belirleyen Sky Sports ve BT Sport, bu yayınlardan herhangi bir ek gelir elde etmeyeceklerini de açıkladılar. Pandemi süresince maç günü gelirlerinden mahrum kalan kulüplere bu yayın gelirleri verilecek.