Sina Koloğlu: "Özeti İzle Daha İyi, Bu Kadar Paraya Değer Mi?"

09.10.2020 - 11:15

Sina Koloğlu: "Özeti İzle Daha İyi, Bu Kadar Paraya Değer Mi?"

Milliyet Gazetesi’nin başarılı yazarlarından Sina Koloğlu, 7 Ekim tarihindeki köşe yazısında beIN Sports’un maç yayınlarındaki çekim sorunlarına değindi. Tekrarlar yüzünden maçın akışının kaçırıldığına değinen Koloğlu, beIN Sports’un bu noktada işi abarttığına inanıyor.

Türkiye Süper Ligi resmi yayıncısı olan beIN Sports, yıllardır ligdeki tüm maçları birinci sınıf kalitede ekranlara taşıyor. Zaman zaman sorunlar yaşansa da beIN Sports’un çekim kalitesi genel olarak futbolseverleri memnun ediyor. Son birkaç yılda ise bu görüntü tersine dönmüş vaziyette. Pozisyonun süzülemediği açılardan gelen tekrarlar, maçın akışının kaçırılmasına sebep olan farklı açılar ve benzerleri futbolseverleri rahatsız etmeye başlamış durumda. Bu konudan rahatsız olan isimlerden biri de Milliyet yazarı Sina Koloğlu. beIN Sports’un tekrarları yüzünden maçın akışının kaçırıldığını belirten Koloğlu, beIN Sports’un işi abarttığını köşesine taşıdı.

Bol Tekrarlı, Yakın Plan

beIN Sports’un sürekli pozisyonların tekrarını verdiğini belirten Sina Koloğlu, köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Fransızlar’ın teknik hakimiyetindedir beIN. Fransızlar yakın plan çekimi çok seviyorlar. Bir maçta ortalama bine yakın, yakın planla çalışıyorlar. İngiltere ve Almanya’da bu ortalama 800 civarında. Oyun odaklı 800 oluyor. Bizimkilere de “Bol tekrarlı, yakın çalışın mı?” demişler acaba? Ne olursa olsun, kardeşim maçın gidişatını etkilemeyecek maharette olacaksın. Top, auta çıkmış araya bilmem kaçıncı dakikada atılmış golün görüntüsünü değişik açılardan veriyor. Döndüğünde oyuna top, karşı kaleye çoktan gitmiş. Bu bir değil, iki değil.”

“Özeti İzle Daha İyi, Bu Kadar Paraya Değer Mi?”

Sina Koloğlu, beIN Sports’un bu yakın plan çekimlerinin aslında anlamsız olduğunu da köşesinde belirtiyor. Maçların son derece ağır geçtiğini ve bu yüzden ortada tekrarı gösterilecek kadar değerli pozisyon olmadığını savunan Koloğlu, yazısına şu şekilde devam ediyor:

“Bazı takımlar var, her an gol pozisyonuna girer. Bayern Münich mesela. Onun maçlarını çekerken yönetmen her an hazırlıklı olmalı. Son Kasımpaşa-Galatasaray maçına bakalım. Nasıl ağır aksak bir maç! Buna rağmen tekrardan maçı izletmediler. Her pozisyonun ağır çekimini verdiler. Genelde kötü zeminleriyle (Bu arada Başakşehir, Alanyaspor zeminleri çok iyi ama azınlıkta) boş tribünlerle izleyene pek keyif vermeyen görüntüye bir de bu çekim sorunları eklenince, “Özeti izle daha iyi, bu kadar paraya değer mi?” diyor insan. Valla acayip gıcık kaptık ev ahalisiyle...”

Sina Koloğlu’nun 7 Ekim tarihinde kaleme aldığı “ beIN Sports Abartınca!” başlıklı köşe yazısının tamamını  buradan okuyabilirsiniz.