Bayern Münih-Borussia Dortmund Almanya Süper Kupası Finali Kanal D’de

22.09.2020 - 12:08

Bayern Münih-Borussia Dortmund Almanya Süper Kupası Finali Kanal D’de

Almanya Süper Kupası, 30 Eylül Çarşamba günü oynanacak olan Bayern Münih-Borussia Dortmund mücadelesiyle sahibini buluyor. Bu dev mücadele, 21.30’dan itibaren Kanal D ekranlarında olacak.

Geçtiğimiz sezon hem Almanya Kupası hem de ligi kazanan Bayern Münih, statü gereği lig ikincisi Dortmund ile kupa finalinde karşılaşıyor. 30 Eylül Çarşamba günü oynanacak bu dev mücadelenin Türkiye’deki yayıncısı Kanal D oldu. 21.30’da başlayacak olan mücadele Kanal D’den şifresiz olarak yayınlanacak.

Bayern Münih Ara Vermemiş Gibi

Pandemi arası sonrasında vites arttıran Bayern Münih, sezonu üç kupa ile tamamladı. Ligin açılış maçında Schalke’yi konuk eden Bavyera temsilcisi, mücadeleyi 8-0 kazandı. Sezona hiç ara vermemiş gibi giriş yapan Bayern Münih’te hedef Almanya Süper Kupası’nda da mutlu sona ulaşmak.

2020 yılında oynadığı hiçbir resmi maçı kaybetmeyen Bayern Münih, bu mücadelelerin sadece birinde berabere kaldı. Son yenilgisini Aralık 2019’da alan Bayern Münih’in aynı tempoyu devam ettirmesi bekleniyor. 22 resmi maçtır kazanan Bayern Münih’in Dortmund mücadelesi öncesinde en büyük avantajı da bu kazanma alışkanlığı. 

Borussia Dortmund Gençleriyle Keyif Veriyor

Almanya’nın en büyük kulüplerinden Borussia Dortmund, gençleriyle dikkat çekiyor. Sezona 17 yaşındaki Reyna’nın golüyle başlayan Dortmund’da bu sezon hedef, sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olmak. 

Geçtiğimiz sezon pandemi arası öncesinde Bayern Münih ile puan olarak yakın olan Dortmund, rakibini Almanya Süper Kupası’nda alt ederek, bu sezon Bayern Münih’in kolay şampiyon olamayacağının sinyalini vermek isteyecek. 

Geçtiğimiz Sezon Süper Kupa’da Gülen Dortmund Olmuştu

Bundesliga’da defalarca karşı karşıya gelen iki ekip, son dönemde Süper Kupa’nın abonesi olmuş durumda. 2014, 2016, 2017 ve 2019 yıllarında Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelen iki ekibin son Süper Kupa randevusunda sahadan 2-0 ile gülen Borussia Dortmund olmuştu. Son oynadıkları 5 resmi maçta ise 3 galibiyet Bayern Münih, 2 galibiyet Borussia Dortmund aldı.

Yeni sezona kupa ile başlamak isteyen iki ekibin bu dev kapışmasını 30 Eylül Çarşamba günü 21.30’dan itibaren Kanal D ekranlarından izleyebileceksiniz.