Rosenborg-Aytemiz Alanyaspor Avrupa Ligi Ön Eleme Mücadelesi TRT Spor’da

19.09.2020 - 14:24

Rosenborg-Aytemiz Alanyaspor Avrupa Ligi Ön Eleme Mücadelesi TRT Spor’da

Ülkemizi Avrupa Ligi’nde temsil eden Aytemiz Alanyaspor, Rosenborg ile play off turuna katılmak için kozlarını paylaşacak. Norveç’te oynanacak Rosenborg-Aytemiz Alanyaspor mücadelesi, 24 Eylül Perşembe günü 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından şifresiz olarak yayınlanacak. 

Geçtiğimiz sezonun başarılı ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor, gösterdiği performansla Avrupa Ligi ön elemelerine katılma hakkı kazanmıştı. Avrupa Ligi ön eleme yarı final turundan itibaren turnuvada yer alacak olan Aytemiz Alanyaspor’un rakibi, Rosenborg oldu. Covid-19 tedbirleri kapsamında tek maçlı eliminasyon sistemiyle oynanacak mücadele, TRT Spor ekranlarından naklen ve şifresiz olarak yayınlanacak. 

Rosenborg Gol Yollarında Sorun Yaşamıyor

Norveç Eliteserien’in köklü kulüplerinden Rosenborg, 17’nci haftası geride kalan ligde 4’üncü sırada yer alıyor. Kötü başlanan sezonda son dönemde alınan iyi sonuçlar, Rosenborg’un üst sıralara tırmanmasını sağladı. Ligde oynanan 17 maçta 32 gol atmayı başaran Rosenborg’un en golcü ismi 10 golle Torgeir Borven.

Rosenborg, UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarına Ağustos sonunda başlamıştı. İlk eleme turunda İzlanda temsilcisi Breidablik’i 4-2 geçen Rosenborg, bir sonraki turda da Ventspils’i deplasmanda 5-1 mağlup etti. 

Aytemiz Alanyaspor Ofansif Bir Oyun Anlayışı Benimsiyor

Geçtiğimiz sezon Erol Bulut yönetiminde iyi işlere imza atan Aytemiz Alanyaspor, sezon başında Sergen Yalçın’ın yardımcılarından Çağdaş Atan’ı göreve getirdi. Yeni sezonda nasıl oynayacağı merak edilen Akdeniz temsilcisi, Demir Grup Sivasspor karşısında belli ölçülerde sorulara yanıt verdi. Önde baskılı, riskli bir oyun anlayışı benimseyen Aytemiz Alanyaspor’un, sezonun geri kalanında da benzer bir oyun oynaması bekleniyor.

Adam Bareiro, Davidson gibi transferlerle lige renk katması beklenen Aytemiz Alanyaspor, Rosenborg karşısında ilk Avrupa sınavına çıkacak. 

Rosenborg’un Türk Takımlarıyla Son Eşleşmesi 2014 Yılında

Rosenborg, geçtiğimiz yıllarda Türk takımlarıyla birçok kez karşılaştı. Son olarak 2014 yılında Karabükspor ile UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında karşılaşan Rosenborg, temsilcimize 0-0 ve 1-1’lik sonuçlarla boyun eğmişti.

Rosenborg-Aytemiz Alanyaspor UEFA Avrupa Ligi ön eleme mücadelesini, Perşembe günü 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarından naklen ve şifresiz olarak izleyebilirsiniz.