TFF 1'inci  Lig Maçları TRT’den Mi Yayınlanacak?

10.09.2020 - 14:53

TFF 1'inci Lig Maçları TRT’den Mi Yayınlanacak?

TFF 1'inci Lig’de yeni sezon öncesinde yayıncı krizi patlak verdi. Ajansspor’dan Salim Manav’ın haberine göre, maçlar TRT’den şifresiz olarak yayınlanacak. Öte yandan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

TFF 1'inci Lig’de yeni sezon, Cuma günü oynanacak olan Menemen Belediye-Altınordu mücadelesiyle başlayacak. 19.00’da başlayacak olan mücadele öncesinde enteresan bir iddia ortaya atıldı. 

Yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk, maçların kârlı olmadığını ve bu yüzden bırakmak istediğini TFF’ye iletmişti. TFF’nin de bu gelişmenin ardından yeni sezon öncesinde TFF 1'inci Lig maçları için, TRT ile anlaştığı belirtildi. Ajansspor’dan Salim Manav’ın yaptığı özel habere göre, yeni sezonda tüm TFF 1'inci Lig maçları şifresiz olarak TRT Spor ve TRT Spor 2 ekranlarında olacak.

Resmi Açıklama Gelmedi

Digiturk ile TFF arasındaki TFF 1'inci Lig anlaşmasının sonlandırıldığına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Öte yandan Salim Manav’ın iddiası, gün içinde resmi açıklamanın yapılacağı ve maçların TRT’ye geçeceği yönünde.

TFF ile Digiturk arasında yapılan anlaşmaya göre TFF 1'inci Lig ve Süper Lig özetleri bir paket halinde satılmıştı. 45 milyon dolarlık bu paketten memnun kalmayan Digiturk, TFF’ye Süper Lig indirim talebiyle birlikte, bu paketten de çıkmak istediğini belirtmişti. İlerleyen saatlerde konuyla ilgili hem TFF’den hem de beIN Sports’tan detaylı bir açıklama yapılması bekleniyor.

TRT Spor Menemen Belediye-Altınordu Mücadelesini Yayın Akışına Dahil Edip Çıkardı

TFF 1'inci Lig’in TRT Spor’da yayınlanacağının iddia edilmesinin ardından gözler hem TRT’ye hem de beIN Sports’a çevrildi. İki taraf da şu an için açıklama yapmayı tercih etmezken, TRT Spor’un yayın akışında kısa bir süreliğine de olsa konuyla ilgili bir gelişme yaşandı. Cuma günü oynanacak olan Menemen Belediye-Altınordu mücadelesi TFF 1'inci Lig TRT Spor’un yayın akışına dahil edildi. Yaklaşık 30 dakika yayın akışında kalan mücadele, daha sonrasında rehberden çıkartıldı. Bu gelişme, TRT’nin yayın hakları için çaba gösterdiğini futbolseverlere düşündürttü.

Yayın haklarını iddia edildiği gibi TRT’nin almasının ardından Digiturk’un bu konuya nasıl bir açıklama getireceği merak konusu.