UEFA Uluslar Ligi Sırbistan-Türkiye Mücadelesi TRT 1’de

05.09.2020 - 22:57

UEFA Uluslar Ligi Sırbistan-Türkiye Mücadelesi TRT 1’de

UEFA Uluslar Ligi’nde Türkiye, Sırbistan’a konuk oluyor. Sırbistan-Türkiye mücadelesini 6 Eylül Pazar günü 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarında izleyebilirsiniz.

UEFA Uluslar Ligi’nde heyecan son sürat devam ediyor. İlk maçta istediğini alamayan iki ekip, Belgrad’da kozlarını paylaşıyor. Sırbistan ile Türkiye’nin karşılaşacağı bu mücadele, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. Ayrıca mücadeleyi Azerbaycan kanalı CBC Sport da naklen ve şifresiz olarak ekranlara taşıyacak.

Son Dönemin En Kötü Performansı

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi’nde ilk maçına Perşembe günü Macaristan karşısında çıktı. Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan bu mücadelede istediklerini sahaya yansıtan ve 3 puanı alan ekip, Macaristan oldu.

Mücadelenin ilk yarısında tamamen pasif bir oyun ortaya koyan milliler, ikinci yarıda biraz daha topa hakim olmayı başardı. Bununla birlikte top hakimiyeti, pozisyon üstünlüğünü beraberinde getirmedi. Oyunun ilk dakikasından son dakikasına kadar kontrolü elinde tutan Macaristan, Videoton altyapısı çıkışlı, Salzburg forması giyen Dominik Szoboszlai’nin attığı şık frikik golüyle mücadeleyi kazanmasını bildi.

İlk maçta hesapta olmayan bir yenilgi alan Türkiye, Sırbistan karşısında bu sonucu telafi etmeyi planlıyor.

Sırbistan İyi Oynadığı Maçtan Puan Çıkaramadı

Grubumuzdaki diğer mücadelede Rusya ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısında oyun ve pozisyon üstünlüğü Sırbistan’daydı. Bununla birlikte bu üstünlük sonuca yansımadı. İkinci yarının başında penaltı golüyle geriye düşen Sırbistan, yine oyun düzenini değiştirmedi. 69’uncu dakikada skor 2-0’a gelince tüm riskleri alan Sırbistan, Mitrovic’in golüyle umutlansa da bu golün 3 dakika sonrasında Dzyuba’ya engel olamayınca sahadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Son dönemde oynadığı iyi futbolla dikkat çeken Sırbistan, bu iyi futbolunu Türkiye karşısında puanlara dönüştürmenin hesaplarını yapıyor.

Zıt Karakterde İki Ekibin Mücadelesi

Sırbistan’ın son dönemde oynadığı mücadelelerde atılan goller dikkat çekiyor. Son 5 resmi maçında 20 gol atılan Sırbistan, savunmadaki zaaflarını hücum gücüyle gidermeyi deniyor. Türkiye ise son dönemde bunun tam zıttı bir görüntüde. Türkiye’nin oynadığı son 5 maçta sadece 6 gol atıldı. 

Son dönemde zıt oyun felsefelerini benimseyen Sırbistan ile Türkiye’nin bu heyecanlı mücadelesini, Pazar günü 21.45’ten itibaren TRT 1 ve CBC Sport ekranlarından izleyebilirsiniz.